ari aster’ın yeni projesi, dört saatlik bir kabus komedi

ari aster’ın yeni projesi, dört saatlik bir kabus komedi


2021 inşallah


Hereditary ve Midsommar’ı 2018 ve 2019’da birer yıl arayla çıkartarak bizi şımartan Ari Aster, bu seneyi sessiz geçirse ve dünyanın sonu gelmek üzere gibi gözükse de yeni bir filme dair umutlarımız vardı. Yönetmen, yakın zamanda verdiği bir röportajla bu umutlarımızın boşa çıkacağını belirtti, fakat bunun yanında güzel haberler de verdi.

Dört saatlik bir “kabus komedi” üzerinde çalıştığını çıtlatan Aster, detaylara fazla girmek istemediğini de ekledi. Filmin uzunluğuyla ilgili olarak dalga geçmeme ihtimali olan yönetmen, Midsommar’ı üç saate yakın bir sürede tutarak “neden dört saat de olmasın” dedirtmeyi başarıyor. Geçen sene Reddit üzerinde bu projenin sinyallerini aslında vermiş olan Aster, buna alternatif olarak hastalıklı derecede domestik bir melodrama çekebileceğini belirtmişti.

Tarz olarak ismini kendi koyduğu kabus komedide karar kılmış gözüken yönetmen, eline aldığı her projeyi şaşırtıcı olduğu kadar rahatsız edici hale getirme yeteneğine de sahip; bundan dolayı ne göreceğimizi asla kestiremiyoruz. Filmi ne zaman izleyeceğimize dair konuşmak için şimdilik erken olsa da sürprizler bizleri mutlu eder.