yeni deftones albümü için sonbaharı bekleyeceğiz

yeni deftones albümü için sonbaharı bekleyeceğiz


eylül dediler


Şubat ayının son günlerinde grubun davulcusu Abe Cunningham’ın bizzat müjdelediği yeni Deftones albümünün detayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Daha önce Chino Moreno’nun “Kesinlikle bu yıl içinde gelecek!” dediği albüm için davulcu Cunningham, bu sefer Eylül ayını parmağıyla gösterdi.

Download Festival’ın geçtiğimiz hafta sonu dijital ortamda gerçekleştirdiği Download TV etkinliğinde bir soru cevap etkinliğine konuk olan Cunningham, grubun 2019 yazında başladığı kayıtların tamamlandığını, miks ve mastering işlemlerinin de Seattle’da yapılıp tamamlandığını paylaştı.

Grubun 1995-2003 yıllarında yayımlanan ilk dört Deftones albümünün prodüktörü Terry Date’in tekrar direksiyona geçtiği henüz isimsiz ve yayın tarihsiz dokuzuncu albümü, bu özelliğiyle ayrı bir beklenti sebebi yaratıyor. Malum sebeplerden dolayın albümün tamamlanmasına sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirten Cunningham, herkesin bu albüm konusunda aynı özeni göstermesiyle bu problemleri çabucak aştıklarını da paylaştı.

Yakın zamanda tadımlık tekli olur, video olur bir şeyler görmeyi beklediğimiz yeni Deftones albümü gelene kadar buyrun White Pony’yi bir kere daha dinleyelim.