dior resort 2021 ile lecce’ye yolculuk

dior resort 2021 ile lecce’ye yolculuk


"we rise by lifting others"


Öncü moda evlerinden bazıları, Resort ve Pre koleksiyonlarından maddi sebeplerin yanı sıra tasarımcıların iş yükü ve psikolojisini korumak adına vazgeçmiş olsa da, Dior henüz onlardan biri değil.

“Resort, Cruise ve Pre koleksiyonları ile hikaye anlatmayı seviyoruz.” diyor CEO Pietro Beccari. Böylece, Maria Grazia Chiuri’nin senede 6 koleksiyon çıkarmaya bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz…

Chiuri, Resort 2021 için bizi babasının memleketi, İtalya’nın en güneyindeki kasabalardan birine, Lecce’ye götürüyor. Piazza del Duomo’da seyircisiz gerçekleşen sunum internetten canlı yayınlandı.

Piazza Del Duomo’nun iç duvarlarına, Marinella Senatore tasarımı ışık enstalasyonları yerleştirildi. 30.000 led ışık kullanılarak yapılan tasarımda “Remember the First Time You Saw Her Name”, “Wish Is Revolutionary Because It Seeks What Cannot Be Seen,” ve “We Rise By Lifting Others.” cümleleri dikkat çekiyordu.

Lecce’nin ruhundan parçalar barındıran koleksiyon 90 look’tan oluşuyor. “Moda, rahat hissettirmeli, bu benim DNA’mda var.” diyen Roma doğumlu tasarımcı Chiuri, Resort koleksiyonunda Greko-Romen kıyafet örneklerini baskın tutmuş. Önlükleri andıran elbiseler, püsküllü şortlar, keten takımlar ve aplik elbiselerin altına giyilen düz ayakkabılar, Chiuri’nin neredeyse imzası haline gelen uzun tül etekler ve modellerin saçlarındaki eşarplar da bunu kanıtlar nitelikteydi. Elbiselerdeki taş işlemeler ise Constantine Vakfı’ndan zanaatkarların eserleriydi.

Koleksiyona hakim olan bohem hava, İtalyan halk dansları ve geleneksel müzikleri, Lecce’nin yerel tarihine ve geleneklerine sahip çıktı. Kıyafetlerden sunuma ve defilenin yapıldığı mekana kadar, tüm etkinlik güney İtalya’nın geleneklerine bir güzellemeydi.

Defilenin asıl yıldızları ise, çekimi merakla izleyen Lecce halkıydı.