ethan hawke ve kyle maclachlan’lı tesla filminden ilk fragman

ethan hawke ve kyle maclachlan’lı tesla filminden ilk fragman


21 ağustos'ta vizyonda


İcatları ile dünyayı değiştiren iki bilim insanı Nikola Tesla ve Thomas Edison’ın rekabetine odaklanan Tesla’dan ilk fragman yayınlandı.

Marjorie Prime, Experimenter ve Nadja gibi filmleri ile tanıdığımız Michael Almereyda’nın hem yönetmenliğini üstlendiği hem de senaryosunu kaleme aldığı Tesla; Nikola Tesla’nın devrim niteliğindeki alternatif akım elektrik sistemi icadını hayata geçirmesi için verdiği mücadeleyi anlatmasının yanı sıra, dönemin bir diğer mucidi Thomas Edison ile yaşadığı sorunlu dostluğunu ve yine aynı dönemin bankerlerinden J.P. Morgan’ın kızı Anne’in Tesla’ya duyduğu ilgiyi anlatacak.

İlk gösterimini 2020 Sundance Film Festivali’nde yapan filmin heyecan verici tarafı ise; Nikola Tesla’yı, başta Before serisi olmak üzere birçok yapımda karşımıza çıkan Ethan Hawke’ın; Thomas Edison’ı ise Twin Peaks’teki Dale Cooper rolü ile gönlümüzde ayrı bir yeri olan Kyle MacLachlan’ın canlandıracak olması.

Hawke ve MacLachlan’ın yanı sıra Eve Hewson, Jim Gaffigan, Hannah Gross, Josh Hamilton ve Ebon Moss-Bachrach gibi isimlerin de yer aldığı filmin ABD vizyon tarihi, pandemiden dolayı herhangi bir ertelemeye gitmezse, 21 Ağustos olarak görünüyor. Film, aynı tarihte video on-demand sistemi ile de gösterime girecek. Tesla’nın ilk fragmanı için aşağı alalım.