björk, robert eggers’ın viking intikam hikayesi the northman’in kadrosuna dahil oldu

björk, robert eggers’ın viking intikam hikayesi the northman’in kadrosuna dahil oldu


bu film var yaa bu film...


Son filmi The Lighthouse ile yine kendine ait bir çizgide ve kalitede iş ortaya koyan Robert Eggers’ın yeni filmi üzerinde çalışmaya başladığını biliyorduk. Geniş kadrosuyla dikkat çeken The Northman için bu sefer rotasını İzlanda’ya çeviren başarılı yönetmen, 10. yüzyıldan bir intikam hikayesini beyaz perdeye aktaracak.

Claes Bang, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård & Bill Skarsgård, The Witch’te Eggers’la çalışan Anya Taylor-Joy, The Lighthouse’ta Eggers’la çalışan Willem Dafoe gibi isimlerin kadrosunda yer alacağı filmden uzun süredir haber almamıştık. Dün akşam saatlerinde paylaşılan taze bir bilgiye göre İzlanda’nın prensesi Björk’ü de filmde izleyeceğiz. Bu kadrosuyla sinema dünyasının hazırlık aşamasındaki en heyecan verici filmlerden biri olan The Northman’in sürprizleri bununla da bitmiyor.

İnternette paylaşılan bir oyuncu görseliyle ortaya çıkan detayda filmde rol alacağı ortaya çıkan bir diğer isim de Kate Dickie oldu. Red Road, Prometheus, Game of Thrones gibi yapımlarla tanınan Dickie, daha önce The Witch filminde Robert Eggers ile çalışmıştı.

Eggers’ın senaryosunu İzlandalı şair ve yazar Sjón ile birlikte kaleme aldığı film, İskandinav efsanelerindeki Prens Amleth’in hikayesinden uyarlanıyor. William Shakespeare’in Hamlet oyununun esin kaynağı olan Prens Amleth efsanesi, babasını öldüren, annesini ise kaçıran amcasından intikam almak isteyen bir Danimarka prensinin (Alexander Skarsgård) hikayesini anlatıyor.

Projeyle ilgili yakında daha güzel haberler duymak ümidiyle bu sırada The Lighthouse’un fragmanına bir daha göz atalım.