captain marvel 2’nin artık bir yönetmeni var

captain marvel 2’nin artık bir yönetmeni var


hayırlı olsun


Avengers: Endgame‘in Carol Danvers’ı nam-ı diğer Captain Marvel, 2019 yılında çıkan solo filmiyle Marvel’ın ilk kadın süper kahraman filminin sahibi olmuştu.

İlk filmde yakalanan başarının ardından devam filmi için hazırlıklara başlayan Marvel, 2022 yılında vizyona girmesi planlanan filmin senaryosunu WandaVision’ın da senaristi olan Megan McDonnell‘a emanet etmişti. Anna Boden ve Ryan Fleck’in yönetmen koltuğunda oturduğu ilk film, iki farklı uzaylı toplumu arasındaki galaktik savaşın ortasında kalan Captain Marvel’ın Dünya’yı kurtarmasını konu alırken, klasik Marvel filmlerinden ayrılan hikaye ilerleyişi ve twist’leriyle izleyiciyi tatmin etmeyi başarmıştı. 90’lı yıllarda geçen ilk Captain Marvel filminden sonra devam filmi için bu sefer günümüze geleceğiz.

1.1 milyar $ gişe hasılatı elde eden ilk filmin yönetmenleri Anna Boden ve Ryan Fleck, Disney+’ın bir başka Marvel dizisini yönetecekleri için devam filminde yer almayacağını açıkladığından beri bu koltuğa kit oturacak merak konusuydu. Bu gizem bugün çözüldü ve bu yılın sonunda vizyona girmesi beklenen ama büyük ihtimalle dijital ortama taşınacak Candyman’in yönetmeni Nia DaCosta, serinin devam filminden sorumlu isim oldu. Henüz Brie Larson dışında oyuncu kadrosu da belli olmayan devam filmi, ilk filmin yarattığı etkinin üstüne çıkabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.