fantastic four’un akıbetinde sıkıntı yok, tam gaz devam

fantastic four’un akıbetinde sıkıntı yok, tam gaz devam


yönetmen matt shakman açıklıyor


Marvel stüdyolarında son zamanlarda çok fazla çalkantı var. Sürekli değişen sinema gösterim takvimi ve SAG greviyle tetiklenerek stüdyoya karşı aylardır süren VFX tepkisinin yanı sıra, Marvel’ın yeni ortaya çıkan TV Hesaplaşması da var. Daredevil: Born Again esasen sıfırdan çekimlere başlayacak ve Wonder Man’in de başlamadan iptal edileceği söyleniyor. Bu, yaratıcı anlamda çok fazla ve hızlı değişim demek. Peki bu durumda altıncı fazda çekilecek Fantastic Four filmi gibi gelecekteki diğer Marvel projeleri ne olacak?

 

F4’un yönetmeni Matt Shakman katıldığı bir podcast’te bu konu hakkında konuştu. Yönetmen, Marvel’ın Disney+’taki ilk resmi dizisi WandaVision’da örnek bir vizyon ortaya koymuş ve beklentileri arttırmıştı. Shakman, “Fantastik Dörtlü” için oyuncu kadrosu konusunda bir şey söyleyemedi ama ekip arasındaki kimyanın önemini vurguladı. Ayrıca, devam eden SAG-AFTRA grevi sona erdiğinde “bir noktada bir duyuru yapılacağı” sözünü verdi. 

 

“Kimya çok önemli… Bu Marvel’ın ilk ailesi. Bunu doğru yapmak zorundayım. Kimyayı doğru tutturmak zorundayım. Son dönemdeki sıkıntılar F4 prodüksiyonunu etkilemedi. Demek istediğim, sürecimizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bir yıldan biraz fazla bir süredir projedeyim ve Marvel’daki herhangi bir film üzerinde çalıştığımız gibi süreç: Anlatmak istediğimiz hikaye nedir? Hikayenin teması nedir? Bu hikayeyi neden anlatıyoruz? Sonra da bu hikayenin mümkün olan en iyi versiyonunu geliştirmek ve bu karakterleri nasıl hayata geçirmek istiyoruz? Her zaman doğru sorulara cevap bularak ilerlemek zorundasınız.”

 

Film hakkında alabildiğimiz başka bilgi de WandaVision’da beraber çalıştığı senarist Cam Scquires’ın projeye dahil olmasından ibaret. Son Doctor Strange filminde Reed Richards’ı sürpriz bir şekilde John Krasinski canlandırmıştı. Oyuncunun rolüne devam edip etmeyeceği belirsiz. Zira MCU farklı evrenlerden bahsetmeye başladığından beri her şey daha soluk, belirsiz ve çiğ.