m. night shyamalan’ın yeni filmi old, “varoluşsal korku” türünde olacak

m. night shyamalan’ın yeni filmi old, “varoluşsal korku” türünde olacak


bir çizgi roman uyarlaması olacak


The Sixth Sense, Split ve Glass gibi filmlerle tanıdığımız yönetmen M. Night Shyamalan’ın, konusunu sır gibi sakladığı ismini de bugüne kadar paylaşmaktan çekindiği yeni projesinin detayları belli oldu. Film hakkında elimizdeki tek bilginin başrolünde Gael Garcia Bernal’in yer alacağı olduğu projenin ismi “Old” ve film, “Sandcastle” isimli çizgi romandan uyarlanacak.

Geçtiğimiz yıl yapımcısı olduğu, aynı zamanda ilk bölümlerini yönettiği Apple TV+ dizisi Servant ile kendisini bol bol andığımız Shyamalan, merakla beklenen yeni filmi Old‘un çekimlerine geçtiğimiz günlerde başladı.

Cumartesi günü Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla yeni projesinin isminin Old olduğunu duyuran tecrübeli yönetmen, aynı zamanda filmden ilk afişi de paylaştı. Shyamalan’ın paylaştığı afiş, pandemiye rağmen filmin ilk başta planlandığı gibi 2021’in Haziran ayında vizyonda kendine yer arayacağını gösteriyor.

Bugüne kadar konusu hakkında çok az bilgi bulunan filmin hikayesi de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kendisine Babalar Günü’nde hediye edilen Pierre Oscar Levy‘nin yazdığı ve Frederik Peeters‘ın resimlendirdiği Sandcastle isimli çizgi romanı çok beğenen Shyamalan’ın kısa süre sonra çizgi romanın haklarını satın aldığı ve ve romanı bir senaryoya dönüştürmeye başladığı paylaşıldı.

Tür olarak kendisine “varoluşsal korku” ismini uygun gören Old, bir grup insanın sahilde bir ceset bulmasıyla başlıyor. Zamanla esrarengiz bir şeylerin döndüğünü fark eden ama yine de bulundukları yerden ayrılamayan 13 kişinin hikayesine odaklanacak film, Kafkavari bir The Twilight Zone bölümüne benzetiliyor. Filmi çizgi romanın direkt uyarlaması şeklinde çekmek istemediğini paylaşan Shyamalan’a hikayeden esinlenip kendi dünyasını yaratacağı bu filmde Gael García Bernal, Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Aaron Pierre, Alex Wolff, Vicky Krieps, Abbey Lee, Nikki Amuka-Bird ve Ken Leung gibi isimler eşlik edecek.

Çekimlerin başlamasıyla yakın zamanda daha detaylı bilgi sahibi olacağımız filmi merakla bekliyoruz.