fka twigs, karantina sürecinde yepyeni bir albüm kaydetmiş

fka twigs, karantina sürecinde yepyeni bir albüm kaydetmiş


yürü be


Geçttiğimiz yılın sürpriz albümlerinden birine imza atan fka twigs, yayınladığı MAGDELENE ile yıl sonu listelerinde en üst sıralarda yer almayı başarmıştı. 2014 çıkışlı ve ortalığı kasıp kavuran LP1’dan beş yıl sonra gelen Magdalene; sade melodilerle, geleneksel pop dokunuşlarını endüstriyel hip-hop altyapılarıyla harmanlandığı bir albüm olarak playlist’lerimize girmişti..

Nicolas Jaar’ın prodüktör koltuğunda oturduğu; Future, Skrillex, Jack Antonoff, Oneohtrix Point Never, Cashmere Cat ve Benny Blanco gibi isimlerin de desteğini esirgemediği albümün üstünden bir sene geçmemişken twigs, karantina sürecinde yeni bir albüm kaydettiğini açıklayarak herkesi şaşırttı.

“Karantinanın başlangıcında ritmimi bulmak için biraz uğraşıyordum, çünkü kendimi zorlamayı seviyorum, dans stüdyolarına gitmeyi seviyorum, iş arkadaşlarımla buluşmayı seviyorum ve bütün bu sürecin getirdiği yaratıcılık ve eğlenceyi seviyorum. Açıkçası, bu karantina döneminde mümkün değildi. Ben de karantina altında koca bir albüm hazırladım. Bir gün karar verdim ve dedim ki, ‘Biliyor musun, baştan sona yeni bir albüm kaydedeceğim.’ Sadece gittim ve yaptım. Gerçekten harikaydı. Ağırlıklı olarak El Guincho adında harika bir sanatçı ve yapımcı ile çalıştım. Albüme katkısı olan herkesle FaceTime üzerinden görüşerek bu süreci sona erdirmeyi başardım. Her şey harika ilerledi.” açıklamasıyla sürece dair bilgi de veren twigs, şimdilik albümün bir ismi ve yayın tarihi olmadığının da altını çizdi.

Yıl bitmeden dinleyeceğimizi düşündüğümüz yeni fka twig albümü gelene kadar eskisiyle idare edelim.