pedro almodóvar 2020’nin en iyi filmlerini seçti

pedro almodóvar 2020’nin en iyi filmlerini seçti


gelsin


Karantina günlerinin çalışkan isimlerinden biri olan Pedro Almodóvar, “Hazır yıl sonu gelmişken bir liste de ben yapayım” diyenler kervanına katıldı.

El Deseo isimli bir İspanyol sinema sitesine konuşan Almodóvar, 2020 yılı içerisinde izlediği filmler içerisinden kendisinin aklında yer eden minik bir liste paylaştı. “First Cow,” “Never, Rarely, Sometimes, Always” ve “Another Round” gibi yapımların da yer aldığı listede şaşırdığımız filmler de yok desek yalan olmaz. Bu filmlere şaşırmamızın sebebi kötü olmaları değil, tam tersine listedeki bazı yapımlar gibi sinema dünyasında o kadar da konuşulmayan yapımlar olması.

Fernando Frias imzasını taşıyan I’m No Longer Here ve Jessica Hausner’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Little Joe, eleştirmenlerden yüksek puan ve olumlu yorumlar alsa da yıl sonu listelerinde kendilerine yer bulamayan yapımlar. Ama bu demek değil ki Pedro Almodóvar bu filmleri listesine dahil etmeyecek.

Almodóvar, “I’m No Longer Here” filmini “karşı konulamaz cazibeye sahip, beklenmedik bir Meksika filmi” olarak tanımlarken, harika görüntü yönetimi ve muhteşem film müziğini de övmeden geçmedi. “Little Joe”ya gelince ise “2009’daki Lourdes’ten bu yana Jessica Hausner’ın en iyi filmi. Garip filmler arasında nadir olanlarından biri.” yorumunu yaptı.

Nomadland’in yer almamasıyla bizleri şaşırtan Pedro Almodóvar’ın 2020 Favorileri listesi şu şekilde;

“First Cow”
“The Devil All the Time”
“Another Round”
“Swallow”
“I’m No Longer Here”
“Little Joe”
“Never, Rarely, Sometimes, Always”
“The Painter and the Thief”