dave grohl, “them crooked vultures” için kapıyı aralık bıraktı

dave grohl, “them crooked vultures” için kapıyı aralık bıraktı


olur bu iş


Queens of the Stone Age’in solisti Josh HommeFoo Fighters’tan Dave Grohl ve Led Zeppelin’in basçısı John Paul Jones tarafından kurulan süpergrup Them Crooked Vultures, 2009 yılında grup ile aynı adı taşıyan 13 şarkılık bir albüm yayınlamıştı. Aynı sene albümün turnesini de yaptıktan sonra bir daha türlü bir araya gelemeyen Them Crooked Vulture’ın üyelerinin yıllar içinde verdiği geri dönüş sinyallerine bir yenisi eklendi.

Son olarak 2019’da grup hakkında konuşan Josh Homme, grubun içindeki rollerden bahsedip tekrar bir araya gelip gelmemelerindeki kararı Dave Grohl’un vereceğini söylemişti. Bir süredir Foo Fighters’ın yeni albümü ve etrafında dönen çeşitli solo projeleriyle uğraşan Grohl, süpergrubuyla ilgili uzun süre sonra ilk defa konuştu.

Appel Music’teki Medicine at Midnight Radio ismli haftalık radyo programında konu hakkında konuşan Grohl, “Etrafımda inanılmaz müzisyenlerle dolu ilham verici bir zaman dilimiydi. Bunu tekrar yapmayı gerçekten çok isterim” diyerek bizce projeyi tekrar ayağa kaldırmak için ilk adımı attı. 2019 yılında albümün onuncu yılı bahanesiyle verdiği röportajlardan birinde de “herkes tek albümlük bir grup olduğumuzu düşünüyor olabilir ama aslında biz hala bir müzik grubuyuz.” diyerek müzik severleri heyecanlandırmaya başlamıştı.

Son yıllar içinde arka arkaya gelen haberlerle yavaş yavaş kıpırdandığını düşündüğümüz gruptan yakın zamanda yeni bir şarkı, albüm, video duysak ya da görsek hoş olmaz mı? Grubun kendi ismini taşıyan yayınladığı tek albüm hemen aşağıda.