wim wenders, david byrne ve joachim trier “this is music” için bir araya geliyor

wim wenders, david byrne ve joachim trier “this is music” için bir araya geliyor


müziğin abc’sini öğreneceğiz


Küba müziğini dünyaya duyuran belgesel “Buena Vista Social Club” ile müzik dünyasıyla flört eden Wim Wenders, “This is Music” isimli yeni bir antoloji dizisi için The Talking Head grubunun solisti David Byrne, popüler Norveç gençlik dizisi Skam’ın yaratısıcı Julie Andem ve Louder Than Bombs, Thelma gibi filmlerin yönetmeni Joachim Trier ile bir araya geliyor.

Mahallenin tüm güçlü adamlarını toplayan This is Music, müziğin gerçekte ne olduğu, nereden geldiği ve bizim ona niye sahip olduğumuz sorularına cevap vermeyi amaçlıyor. Belgesel dizisi bu soruları, her biri kendi karakteristik yaklaşımına sahip yönetmeni tarafından hazırlanan bölümlerle yanıtlayacak. Tür olarak kara komediyle süslenmiş dramayı kendine uygun gören dizi, belgesel  formatıyla git gel de yapacak.

This is Music, daha önce Wenders’la birlikte Everthing Thing Will Be Fine’da çalışan, aralarında uzun süreli güven ilişkisinin olduğu Bjørn Olaf Johannessen tarafından yazıldı.

Diziyle ilgili her şey daha çok erken aşamalarda olduğu için oyuncu kadrosu, yayınlanacağı kanal gibi bilgileri maalesef henüz bilemiyoruz. Ancak bu öncülük eden yapımcı kadrosuyla dizinin kesinlikle büyük ilgi göreceğini şimdiden söyleyebiliriz.