cannes film festivali’nin jüri koltuğu yine spike lee’ye emanet

cannes film festivali’nin jüri koltuğu yine spike lee’ye emanet


bu sene de iptal edilirse hiç gülmeyiz


Artık gerçekten bitmek bilmeyen bir döngünün içindeymiş gibi hissediyoruz; geçen sene Spike Lee’nin Cannes Film Festivali’nde jüri başkanı olacağını öğrenmiştik. Şimdi yine, bir yıl aradan sonra, Cannes tekrar Lee’nin jüri başkanı olacağını paylaştı. Pandemi gibi yadsınamaz bir gerçek olmasaydı, şizofren olma ihtimalimiz üzerinde gerçekten durmaya başlayabilirdik.

Geçtiğimiz yıl malum sebeplerden dolayı gerçekleşemeyen festival, bu sene Temmuz ayında kesinlikle gerçekleşme garantisi veriyor gibi duruyor. Bir seneyi pas geçerek bu yıl yine 74.sü düzenlenecek Cannes Film Festivali, hazırlıkların hız kesmeden devam ettiğini paylaşıyor. Bu hazırlıkların bir parçası olarak da Lee, Altın Palmiye’nin sahiplerini bulmasına yardım etmek için yeniden jüri başkanı olarak görevlendirildi.

Cannes Film Festivali’nin başkanı Pierre Lescure, “Lee, geçirdiğimiz belirsiz aylar boyunca bizi cesaretlendirmekten hiç vazgeçmedi. Bu destek nihayet meyvesini veriyor ve sıkıntılı zamanlarımızın haritasını çıkarmak için daha güçlü bir kişiliğe sahip olmayı umamazdık.” derken, festival direktörü Thierry Fremaux da “herkesin beklediği festivali hazırlarken Lee’nin sinemaya olan tutkusu ve coşkusu bizim enerjimizi büyük ölçüde arttırdı. Parti harika olacak” diye ekliyor.

Son 12 ayda olduğu gibi, önümüzdeki günlerde herhangi bir şey planlamak oldukça riskli. Ancak Lee’nin tekrar jüride olacağının paylaşılmasıyla bu yıl hiçbir şey Cannes’ı düzenlenmekten alıkoyamayacak gibi gözüküyor. Belli ki 2020 yılını hiç olmamış sayıp, gerçekten 2019’dan direkt 2021’e geçiyoruz.