sxsw’da ilk gösterimini yapan “wework” belgeselinden ilk fragman

sxsw’da ilk gösterimini yapan “wework” belgeselinden ilk fragman


adam neumann'ın hikayesi


Bazı olaylar vardır, daha yaşanırken bunu öyle ya da böyle sinemada izleyeceğinizi tahmin edebilirsiniz. İşte WeWork’ün hikayesi de tam böyle. Bu habere konu olan hikayenin yıldızı da WeWork isimli şirket ve onun CEO’su Adam Neumann hakkında.

Döneminin en hızlı yükselen ve en gözde start-up’larından biri olan WeWork isimli ticari emlak şirketini ve bu şirketin kurucularının hikayesini izleyeceğimiz Hulu belgeseli WeWork: Or the Making and Breaking of a $47 Billion Unicorn, borsa değeri 47 milyar dolara kadar yükselen şirketin hisselerini halka açmak için gün sayarken WeWork CEO’su Adam Neumann’ın “dünyayı değiştireceğiz” gibi iddialı açıklamalarından sonra yaşananları ve şirketin nasıl yükselişinden bile hızlı çöktüğünü anlatıyor.

İlk gösterimini bu hafta başlayacak SXSW’da yapacak, belki de yapan belgeselin yönetmen koltuğunda Jed Rothstein oturuyor. Aldığı yatırımlar ve fon destekleriyle herkesin dikkatini çeken ve herkesin bir pay kapmak için uğraştığı şirketin sadece haftalar içinde nasıl zirveden dibe vurduğunu anlatan belgeselin bir de şu anda ayrı olarak devam eden bir dizi uyarlaması bulunuyor. Başrollerinde Anne Hathaway ve Jared Leto gibi isimlerin yer aldığı AppleTV+ yapımının yönetmenliğini Crazy, Stupid, Love. ve This Is Us gibi romantik komediden drama uzanan geniş bir yelpazede başarılı işler üreten Glenn Ficarra ve John Requa ikilisi üstleniyor.

Yakın geçmişin hatırlanmaya değer olaylarından biri olan WeWork kazasını Hollywood daha bol bol işleyecek gibi gözüküyor.