tron dünyasında neler olup bitiyor?

tron dünyasında neler olup bitiyor?


yeni film, yeni animasyon...


Tron franchise’ı 1982 yılında Walt Disney Pictures filmi TRON ile başladı. Seriyi, Daft Punk’ın şerbetlendiği yıllarda müziklerini yaptığı 2010 yapımı devam filmi Tron: Legacy izledi. Film 400.1 million USD kazanarak oldukça başarılı olmasına rağmen TRON cephesi mütemadiyen sessizdi. 2012-2013 yılları arasında Disney XD’de yayınlanan ve Elijah Wood, Mandy Moore ve Lance Henriksen‘in seslendirdiği bir animasyon olan Tron: Uprising dışında elimizde pek bir şey yoktu.

Disney’in Yaratıcı Baş Sorumlusu Jennifer Lee’den TRON hakkında yeni bilgiler koparıldı. Disney bu sıra 100. Yıl kutlamaları için hazırlık yapıyor ve Wish adlı film kutlamaların ön ayağı olacak. Wish, 17 yaşındaki idealist Asha’nın kozmik bir güç olan ve Yıldız adı verilen küçük bir sınırsız enerji topu tarafından yanıtlanacak kadar güçlü bir dilek tutmasını konu alıyor.

Fazla dağılmadan TRON’a dönelim. Wish’in lansmanı dolayısıyla Collider’dan Christina Radish’le konuşan Lee’ye, varsayımsal bir Tron animasyon filmi hakkında herhangi bir potansiyel güncelleme olup olmadığı soruldu ve Lee bu konuda oldukça hevesliydi. Disney Animation‘ın kadrosundaki tüm yönetmenlerle birlikte her ay öğle yemeklerinde bir araya geldiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Lee, Tron’u potansiyel bir olasılık olarak gündeme getireceğini ve bunu gerçeğe dönüştürmeye hevesli herhangi bir yönetmene teklif edeceğini doğruladı.

Yeni bir TRON filminin zaten kapıda olduğunu biliyoruz. Tron’u bir dahaki sefere Jared Leto, Evan Peters, Greta Lee, Jodie Turner-Smith ve Cameron Monaghan‘ın rol alacağı Tron: Ares‘te görme şansına sahip olacağız. Grevler nedeniyle filmin henüz bir vizyon tarihi yok. Müziklerini tekrar Daft Punk’ın yapması, film için müziğe dönmeleri hakkında ise bir hayalimiz var, beklentimiz yok…