wong kar-wai filmlerinin kesilmiş sahnelerinden oluşan belgeselin fragmanı yayında

wong kar-wai filmlerinin kesilmiş sahnelerinden oluşan belgeselin fragmanı yayında


“one-tenth of a millimeter apart”


Chungking Express, In the Mood for Love, 2046 gibi kült mertebesine erişmiş filmleri sinema dünyasına kazandıran Wong Kar-Wai, filmlerinin restore edilmiş versiyonlarını bir araya getiren The World of Wong Kar-wai retrospektinin kurgu aşamasında kullanılmayan görüntüleri birleştirerek hazırladığı “One-Tenth of a Millimeter Apart” kısa belgeselinin fragmanı paylaştı.

Son olarak 2013 yapımı “The Grandmaster” filmiyle beyaz perdede seyrettiğimiz Wong Kar-wai, şu sıralar “In the Mood for Love” ve “2046” ile tematik bağı bulunan yeni filmi Blossoms için hazırlıklarını sürdürken bir yandan da romandan uyarlanan dizinin çekimleriyle meşgul. Geçtiğimiz aylarda da usta yönetmenin filmlerinin Amerika’daki haklarını elinde bulunduran Janus Film ve The Criterion Collection, Wong Kar-wai filmlerinin 4K formatta restore edilmiş versiyonları The World of Wong Kar-wai ile sinemaseverlerle buluşturmuştu.

Retrospektifin yapım aşamasında ortaya çıkan Ashes of Time, Chungking Express, Fallen Angels, In the Mood for Love, 2046, The Grandmaster ve daha fazla filminde yer almayan kesilmiş sahneler, yeni bir “One-Tenth of a Millimeter Apart” isimli kısa bir belgesele zemin hazırlıyor. Bir yandan Wong Kar Wai’nin yapım şirketi Jet Tone Films’in 30. yıl dönümü kutlamak için de oluşturulan otuz dakikalık film, silinmiş sahnelerin dışında kamera arkası çekimleri ve başarılı yönetmenden seçili anlatımların olduğu şimdiye kadar hiç görülmemiş materyalleri içeriyor.

Prömiyerini “Happy Together” filminin restorasyonlu haliyle birlikte Hong Kong Uluslarası Film Festivali’nde yapan kısa filmin ne zaman yayınlanacağıyla ilgili henüz bir bilgiye sahip değiliz. Ancak kayıp sahnelerin birazını görebileceğimiz fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.