paul verhoeven imzalı benedetta’dan ilk fragman paylaşıldı

paul verhoeven imzalı benedetta’dan ilk fragman paylaşıldı


tarihi romantik gerilim


Basic Instinct, RoboCop, Show Girls gibi başarılı yapımların arkasındaki Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven’ın yeni filmi Benedetta’dan ilk fragman paylaşıldı.

Prömiyerini geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde yapması beklenen ama malum olaylar yüzünden bir yıl ertelemeyle de olsa çıkış stratejisine sadık kalan Benedetta’nın başrollerinde Virginie Efira ve Charlotte Rampling yer alıyor. 17. yüzyıl İtalya’sında lezbiyen ilişkiler nedeniyle kilise tarafından yargılanan Benedetta Carlini’nin gerçek hikayesinden esinlenerek hayata geçen film, Judith C. Brown’un 1986 yılında yayımlanan Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy isimli kitabından beyazperdeye aktarıldı.

İtalya’nın Toskana bölgesindeki manastıra yeni katılan acemi rahibe Benedetta Carlini’nin peşinden gideceğimiz Benedetta, genç yaşından beri sahip olduğu mucizevi yeteneklerle nam salan rahibenin kısa süre içerisinde katıldığı topluluğun gidişatını etkileyecek eylemlerini bizlerle paylaşacak. Sahip olduğu özel yeteneklerle birlikte tanınırlığı artan Benedetta’nın başka bir rahibeyle yaşamaya başladığı ilişki, Benedetta’nın hem hayatını hem de işini riske sokmaya başlayacak.

Verhoeven’ın daha önce birlikte çalıştığı David Birke ile senaryosunu kaleme aldığı film, açılışını Leos Carax imzalı Annette ile yapacak Cannes Film Festivali’nde Wes Anderson’ın The French Dispatch ve Asghar Farhadi’nin A Hero gibi yapımlarıyla yarışacak. Filmin ilk fragmanı hemen aşağıda.