robert eggers’ın yıldız kadrolu viking filminin vizyon tarihi belli oldu

robert eggers’ın yıldız kadrolu viking filminin vizyon tarihi belli oldu


daha bir yıl var ama olsun


Son filmi The Lighthouse dahil olmak üzere imzası bulunan her işi yine kendine ait bir çizgide ve kalitede iş ortaya koyan Robert Eggers’ın yıldız youncu kadrosuyla dikkatleri üzerine toplayan filmi The Northman’ın vizyon tarihi belli oldu.

Pandemiye kurban giden yapımlar arasında olan The Northman, bu projesinde bize 10. yüzyıldan bir intikam hikayesini anlatacak. Claes Bang, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Björk, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe gibi zengin bir oyuncu kadrosuna sahip filmin vizyon tarihi açıklandı. Pandemi yüzünden çekimleri ertelenen film 8 Nisan 2022’de beyaz perdeye gelecek.

Eggers’ın senaryosunu İzlandalı şair ve yazar Sjón ile birlikte kaleme aldığı film, İskandinav efsanelerindeki Prens Amleth’in hikayesinden uyarlanıyor. William Shakespeare’in Hamlet oyununun esin kaynağı olan Prens Amleth efsanesi, babasını öldüren ve annesini kaçıran amcasından intikam almak isteyen bir Danimarka prensinin (Alexander Skarsgård) hikayesini anlatıyor.

Vizyon tarihinin belirlenmesiyle artık prodüksiyon ve çekim aşamasının hızlandığına inandığımız film, önümüzdeki sezonun en iddialı yapımlarından biri olmaya aday. Hem oyuncu kadrosu hem yönetmeniyle güp güp kalp attıran filmden umarın yakın dönemde bir fotoğraf, bir teaser görebiliriz.