rebecca hall’un ilk yönetmenlik deneyimi passing filminin fragmanı yayınlandı

rebecca hall’un ilk yönetmenlik deneyimi passing filminin fragmanı yayınlandı


10 kasım'da netflix'te


The Prestige, Vicky Cristina Barcelona ve The Awakening gibi filmlerden tanıdığımız Rebecca Hall’un ilk defa kamera arkasına geçtiği Passing’ten fragman yayınlandı.

Nella Larsen’ın 1929 çıkışlı aynı isimli kısa romanından uyarlanan Passing, lise yıllarında arkadaş olan iki kadının yıllar sonra New York sokaklarında karşılaşıp tekrar bir araya gelmeleriyle beraber gelişen olayları konu alıyor. Tamamen siyah-beyaz çekilen filmde Ruth Negga’nın canlandırdığı Clare, beyazların çoğunlukta olduğu bir toplulukta beyaz biri gibi yaşayan açık tenli bir siyahidir. Tessa Thompson’ın hayat verdiği Irene ise siyahilerin yer aldığı bir toplulukta yaşan Afro-Amerikan bir kadındır. Yıllar sonra bir araya gelen ikili, birbirlerini kendi dünyalarına çekerler ve kendi aralarındaki çatışmalar başlar.

Rebecca Hall’un yönetmenlikle beraber senaryosunu da üstlendiği filmde Ruth Negga ve Tessa Thompson’un yanı sıra André Holland, Alexander Skarsgård ve Bill Camp gibi isimler de yer alıyor. Prömiyerini bu seneki Sundance Film Festivali’nde yapan Passing, 27 Ekim’de seçili sinema salonlarında gösterime girecek. Film, 10 Kasım tarihinde Netflix’te de yer alacak.