akşamüstü güzeli: puglisi’nin spritz’ino’su

akşamüstü güzeli: puglisi’nin spritz’ino’su


aperol’leri rafa kaldırın, şehrin en taze spritz’i ayağınıza geldi


Nordik mutfağına bir armağan niteliğindeki restoranları ve geleneksel tariflere özenle yedirdiği İtalyan mirası ile öne çıkan şef Christian Puglisi’den akşamüstü keyfinize çok yakışacak taptaze bir tarif ayağınıza geldi: Kopenhag’ın göz bebeği BÆST’in spritz’ino’su.

Puglisi’nin en ünlü ve başarılı restoranlarından BÆST’in barmeni Ugo Braggio’nun YouTube’daki Puglisi x Cooking kanalına çekmiş olduğu videoda, kendisinin harikulade aksanından ne kadar bir şey anlamasak da yine de şansımızı deniyor ve size kendinizi acilen mutfağa atmanız için mükemmel bir sebep veriyoruz.

tarif defteri:

– 30 ml Rondo (Rondo ne mi derseniz; hepimizin mutfağında bulunan, zararsız küçük ev aletinden bahsetmiyoruz bu kez. Rondo, İtalyanların kullandığı, limon ve zencefil gibi organik tatlarla zenginleştirilmiş bir likör çeşidi.)

– Cider (Spritz’imize prosecco katmayacağız mı derseniz de, İtalyan klasiğine bu kez de bir Danimarka darbesi indiren BÆST, seçimini cider’dan yana kullanıyor. Amaç ise bildiğimiz Aperol’e daha taze bir tat kazandırmak.)

– 1 dilim elma (biraz da dekorasyon.)

Ugo’nun mükemmel aksanı için de sizi videoya alabiliriz.