björk’ün yeni albümüyle oturma odamız club’a dönecek

björk’ün yeni albümüyle oturma odamız club’a dönecek


gel artık björk


İzlanda müziğinin kraliçesi Björk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında yeni albümüne dair detayları ve albümden ne gibi beklentiler içinde olmamız gerektiğini paylaştı.

Elektronik müzik piyasasında yakın dönemde fazlasıyla dikkat çeken Arca eşliğinde kaydettiği Utopia’yı 2017’de servis eden Björk, şu sıralar yeni albüm hazırlığında. İzlanda’nın ulusal radyo kanalı RÚV’a konuk olan sanatçı, yeni albümünün evinde club havası yaratan insanlar için olduğunu belirtti ve albümü şu sözlerle betimledi: “Biri kafa sallıyor, sonra tekrar yerine oturuyor ve bir kadeh daha kırmızı şarap dolduruyor. Saat 10 olunca dans vs. her şey bitiyor ve herkes evine dönüyor.”

Kendi yürüyüş hızıyla eş zamanlı olması için albümdeki şarkıların çoğunun 80-90 bpm aralığında olduğunu belirten Björk’ün yeni albümündeki şarkıların ilk yarısı düşük tempoda ilerlerken ikinci yarısı fazlasıyla sakinlik içeriyormuş. Şarkıların kalan son bir dakikası ise club havasına giriyormuş.

Bu enteresan açıklamalardan sonra iyice merakımızı gıdıklayan Björk‘ün yeni albümünün bahar aylarında yayınlanması bekleniyor.