travis scott’un utopia’sı hakkında bildiklerimiz

travis scott’un utopia’sı hakkında bildiklerimiz


geliyor


Travis Scott, 5 sene sonra sonunda solo bir albümle dönüyor. Son olarak, sansasyonel albümlerinden Astroworld’ü şen şakrak karşılamıştık. Albümün tanıtımını, dönemin popüler “meme” oyunu Fortnite üzerinden yapmıştı. Oyunun içinde canlı dev modeliyle konser vermişti. İşte bunun üzerinden 5 sene geçmiş bizi yaşlandırarak. Yeni albümünün tanıtımları, Travis’in neden new-old school elmaslardan biri olduğunu hatırlatacak şekilde iddialı yapılıyor. Kendisinin albüm PR bombardımanına karşı geçtiğimiz haftalarda Lil Uzi Vert, albüm duyurduktan 1 hafta sonra değişikliğe gitmişti.

Peki Travis Scott, yeni albümünü nasıl tease ediyor ve şu ana kadar albüm hakkında neler biliyoruz? Bildiğimiz şudur ki albümün adı “Utopia”. Dün attığı bir tweet’le beraber albümün çıkış tarihini de 28 Temmuz olarak açıkladı. Lansman konserini ise Mısır’daki Giza Piramitleri’nde gerçekleştirecek. Albümün adını ufak ufak sızdıran dev gerilla panolarından ve çeşitli alternatif albüm cover’larından da anlaşılacağı üzere bu sefer tema, Orta Doğu’dan beslenecek.

Travis Scott en son olaylı konseriyle gündeme gelmişti. 2021 yılındaki konserde izdihamdan dolayı 8 kişi hayatını kaybetmişti. Travis ise nedendir bilinmez, konser anında olaylara yeterince sağduyulu yaklaşmamıştı. Haziran sonunda, bir Teksas büyük jürisi, olanlarda herhangi bir olası rol için Scott‘a karşı suç duyurusunda bulunmayı reddetmişti. Albüm için hazırlanan merch ürünler 50$’dan satışa sunuldu fakat Türkiye’de satışa çıkartılmadı. Merter çakmacıları çalışmalara başlamıştır şimdiden. 

Scott, Şubat 2021′den beri Utopia‘dan bahsediyor ve yıllarca kendi sesinden uzaklaştığını, orijinale dönmek istediğini söylüyor. Kylie Jenner’dan iki çocuğu olan bir baba olmanın müzik yapma şeklini de etkilediğini söylüyor. Bad Bunny, James Blake ve Future ile olan şarkıları albümden önce sızdırıldı. Son zamanlarda şarkılardaki eşlikleri başarılı bulunmayan sanatçının en azından müziğine yeni bir şey katacağından emin gibiyiz. Heyecanı korumak için albümü beklemeyi öneriyoruz. 

Albümün doğrulanmamış şarkı listesi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://genius.com/albums/Travis-scott/Utopia