yahya abdul-mateen ii, yeni the matrix’te morpheus’u canlandıracağını onayladı

yahya abdul-mateen ii, yeni the matrix’te morpheus’u canlandıracağını onayladı


fishburne out, yahya in


Geçtiğimiz ay ilk fragmanını nihayet izleme fırsatı bulduğumuz The Matrix Resurrections’ın oyuncu kadrosundan Yahya Abdul-Mateen II, filmde Morpheus’u canlandıracağını onayladı.

Yeni The Matrix filminin duyurusuyla beraber orijinal üçlemede yer alan iki ismin yokluğu içimizde ukde kalmıştı. Bunlardan biri Ajan Smith olarak bildiğimiz Hugo Weaving, diğeriyse Morpheus’a hayat veren Laurence Fisburne’dü. The Matrix Resurrections’ın ilk duyurulduğu günlerde “Filmde Morpheus yok mu acaba?” diye düşünürken geçtiğimiz aylarda gelen ilk görsellerde ve fragmanda Morpheus’a tıpatıp benzeyen, gençliğini andıran bir başka karakter görmüştük. Filmin hikayesini sır gibi saklayan Lana Wachowski, Yahya Abdul-Mateen II tarafından canlandırılan bu karakterin Morpheus olduğunu duyurmamakta da son derece ısrarcı davransa da bugün Abdul-Mateen II’dan gelen bir açıklamayla kendisinin Morpheus’a hayat vereceğini öğrendik.

Yahya Abdul-Mateen II, yaptığı açıklamada Laurence Fishburne’un Morpheus performansını taklit etmek istemediğini ama aynı zamanda eski Morpheus’tan izler taşıdığını da belirtmiş. Hayranların şimdiden bin bir türlü teori kasmasına sebep olan bu kadro değişikliğiyle ilgili Lana Wachowski‘nin bir bildiği vardır diyerek 22 Aralık’ta vizyona girecek The Matrix Resurrections’ın fragmanını aşağı bırakıyoruz.