the beatles menajeri brian epstein’ın biyografik filmine ilk bakış

the beatles menajeri brian epstein’ın biyografik filmine ilk bakış


midas man


1967 yılında trajik bir şekilde hayatını kaybettiği güne kadar Billy Kramer, Cilla Black, Who, Jimi Hendrix, Pink Floyd ve daha birçok müzisyen ve müzik grubuna hatırı sayılır bir destekte bulunan ve daha çok The Beatles’ın beşinci üyesi olarak da bilinen Brian Epstein’ın biyografik filminin yolda olduğunu geçtiğimiz sene öğrenmiştik. Hem pandemiden, hem de yönetmen değişikliğinden dolayı aksamalara giden Midas Man isimli filmden ilk görseller geldi.

Kendisi de Liverpoollu olan beşinci Beatle’ın hayatı, Norveç Black Metal müziğinin olaylı doğuşunu anlattığı pek de fena olmayan biyografik filmi Lords of Chaos ile adını geniş kitlelere duyurmayı başaran İsveçli yönetmen Jonas Åkerlund tarafından beyaz perdeye aktarılması planlansa da Åkerlund projeden çekilmişti. Geçtiğimiz hafta ise Åkerlund’un yarattığı boşluğun 2012 yapımı komedi filmi Vinyl’in yönetmeni Sara Sugarman ile doldurulacağı duyuruldu.

Çekimleri tam gaz devam eden Midas Man’de Brian Epstein’ı The Queen’s Gambit ve Medici gibi yapımlarla bilinen Jacob Fortune-Lloyd canlandıracak. Emily Watson, Eddie Marsan, Lukas Gage, Rosie Day, Bill Milner gibi isimlerin de yer aldığı filmde The Beatles üyelerinden John Lennon’ı Jonah Lees, Paul McCartney’i New Hope Club grubu üyelerinden Blake Richardson, George Harrison’ı Leo Harvey Elledge, Ringo Starr’ı ise Campbell Wallace canlandıracak. The Beatles’ın ilk yıllarında davullardan sorumlu olan Pete Best’e ise Adam Lawrance hayat verecek. 60’lı yılların ünlü talk show sunucusu Ed Sullivan’a da yer verecek Midas Man’de Sullivan’ı meslektaşı Jay Leno canlandıracak.

Midas Man’in prodüksiyonu 2022’nin ilk aylarında ABD’de devam edecek. Vizyon tarihi şimdilik belirsiz olan filmden yayınlanan ilk iki görseli hemen aşağı bıraktık.