yorgos lanthimos’un yeni filmine taze kanlar

yorgos lanthimos’un yeni filmine taze kanlar


poor things


Tuhaflıklarla dolu Yunan Tuhaf Dalgası’nın öncü ismi Yorgos Lanthimos, yeni filmi Poor Things ile The Lobster, The Killing of a Sacred Deer ve The Favourite’ın ardından Hollywood’a dördüncü defa ayak basmaya hazırlanıyor. Merakla beklediğimiz Poor Things’in oyuncu kadrosuna iki yeni isim daha katıldı.

Lanthimos’un The Favourite’ta beraber çalıştığı Emma Stone’un yine başrolü üstleneceği Poor Things’de Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Christopher Abbott, Kathryn Hunter ve Ramy Youssef gibi isimlerin yer alacağını daha önce öğrenmiş ve projeye karşı boş olmadığımızı dillendirmiştik. Bugün gelen bir haberle filme yakın dönemde The Leftovers, Once Upon a Time in… Hollywood, Fosse/Verdon ve son olarak Maid gibi yapımlarla Hollywood’un yükselen yıldızlarından biri haline gelen Margaret Qualley’nin de yer alacağını öğrendik. Qualley ile beraber kadroya katılan bir diğer yükselen yıldız ise L’Opéra dizisiyle dikkatleri çeken Fransız oyuncu Suzy Bemba.

19. yüzyılda geçecek film, özgür ruhlu bir kadın olan Victorian Blessingtan’ın baskıcı kocasına dayanamayıp intihar etmesini ve ardından Bella Baxter isimli bir canavara dönüşmesi etrafında dolaşacak. Bu değişim sonunda zihin yaşı bir çocuğunkiyle aynı olan ve kendisini hayata döndüren Archibald McCandless ile evlenmek üzere olan Bella, yaratıcısını atlatıp bir avukatla kaçıp onunla birlikte Odessa’dan Paris’teki genelevlere uzanan anladığımız kadarıyla acayip bir maceraya atılacak.

Richard Brautigan’ın aynı isimli romanından uyarlanacak Poor Things’in senaryosunu Yorgos Lanthimos’un The Favourite’te beraber çalıştığı Tony McNamara kaleme alacak. Emma Stone’un Bella Baxter’a hayat vereceği filmde Margaret Qualley ve Suzy Bemba ikilisinin rolleri şimdilik belirsiz. Çekimleri bu ay içinde bitmesi planlanan Poor Things, muhtemelen önümüzdeki sene vizyona girecek.