ridley scott imzalı napolyon filmi kitbag’de altı büyük savaş sahnesi olacak

ridley scott imzalı napolyon filmi kitbag’de altı büyük savaş sahnesi olacak


seç beğen al


Yaşına rağmen üretkenliğine devam eden, “to do list”inde ne kadar iş kaldıysa hepsini bitirmeyi kafaya koyan Sir Ridley Scott, sıradaki büyük işi Kitbag’den heyecan verici açıklamalarda bulundu.

Alien, The Martian ve Blade Runner gibi efsane filmleriyle bilim kurgu türünde ustalaşmasıyla beraber Gladiator, Kingdom of Heaven ve son olarak başarısız PR çalışmalarından dolayı gözden kaçtığına inandığımız The Last Duel gibi filmlerle de tarihi drama türünün veteran yönetmenlerinden biri konumuna ulaşan Scott’ın sıradaki işi Kitbag, yine bir tarihi drama filmi olarak karşımıza çıkacak. Filmin bizi heyecanlandıran detaylarından bazıları şu şekildeydi: Scott, Kitbag’de Napolyon’u canlandırması için daha önce beraber çalıştığı ve kendisi hakkında “Gladiator’da tarihin en karmaşık imparatorlarından birini yarattı ve Napolyon rolüyle de bunu tekrarlayacağına eminim.” sözlerini söylediği Joaquin Phoenix‘i projeye dahil etmişti. Killing Eve’de hem harikalar yaratan hem de bir Emmy ödülünün sahibi olan Jodie Comer, usta yönetmenin radarına takılmış ve The Last Duel’da başrollerden birini kapmıştı. Comer’ın, Kitbag’de de Napolyon’un eşi Joséphine Bonapart rolünde Joaquin Phoenix ile beraber başrolü paylaşacağı geçtiğimiz aylarda duyurulmuş ve projeye olan heyecanımız biraz daha artmıştı. Filme daha da yükselmemize sebep olan bir diğer detay ise bol bol savaş sahnesi görecek olmamız. Yani savaş sahneleri herhangi bir filmde ne kadar önemli, tartışılır. Fakat bir de Scott’ın elinden çıkacak savaş sahnelerini düşünün. Usta yönetmenin Deadline’a verdiği röportaja göre Napolyon’un kökeninden başlayıp imparatorluğa uzanan hızlı yükselişini, sonu gelmeyen hırsını ve askeri dehasını beyaz perdeye taşıyacak Kitbag’de efsane imparatorun hayatı boyunca girdiği 61 savaştan 6’sını izleme şansı bulacağız. Bu altı savaş öyle kısa sahnelerden de oluşmayacak. Özenle çekilmiş, büyük çaplı sahneler olarak karşımıza çıkacak.

https://geekyapar.com/wp-content/uploads/2021/07/last-duel-trailer.jpg

Ridley Scott’ın All the Money in the World filminde beraber çalıştığı David Scarpa’nın senaryosunu üstlendiği Kitbag’in çekimleri 15 Ocak’ta başlayacak. Filmin 2022 sonlarına doğru ya da 2023’ün ilk aylarında gösterime girmesi bekleniyor.