robert eggers’tan harry styles itirafı

robert eggers’tan harry styles itirafı


az kalsın nosferatu'daymış


The VVitch ve The Lighthouse ile son dönemde korku sinemasının bayrak taşıyıcılarından birine dönüşen Robert Eggers, önümüzdeki ay korku unsuru içermese de gerim gerim gerecek yeni film projesi The Northman ile tekrar aklımızı almaya hazırlanıyor. The Northman şimdilik bir köşede dursun, Eggers’ın hazırlıklarına başladığı başka bir projeyle ilgili bir haberimiz var: Nosferatu.

Vampir filmlerinin atası sayılabilecek 1922 yapımı Nosferatu’nun Eggers tarafından gelecek bir yeniden çevriminin yolda olduğundan bir süredir haberdarız. Haberdar olmadığımız şey ise filmin oyuncu kadrosuyla ilgili. Eggers’ın ilk uzun metrajı The VVitch ile yıldızı parlayan Anya Taylor-Joy’un Nosferatu’da da başrolü üstleneceği daha önceden duyurulmuştu. Taylor-Joy ile karşılıklı oynaması için düşünülen isim ise Harry Styles’mış. Çağımızın popstarı Harry Styles’ı şu sıralar yolda olan üçüncü stüdyo albümü Harry’s House ile anıyoruz genelde. Fakat kendisi sinema dünyasında da hünerlerini sergilemeye devam ediyor. Styles’ın Dunkirk ile başlayan sinema macerası geçtiğimiz sene kısa bir rolle olsa da Marvel yapımı Eternals ile devam etti. Kendisinin adı şu sıralar Don’t Worry Darling ve My Policeman gibi filmlerle de anılıyor. Eggers da Styles ile Nosferatu’da rol alması için anlaşmış fakat ünlü popçu filmin çekimlerinin başlamasına günler kala projeden ayrılmış. Eggers’ın The New Yorker’a verdiği röportaja göre Styles’ın projeden ayrılmasının sebebi sıkışık çekim takvimiymiş.

Taylor-Joy ile Styles ikilisi Nosferatu’da iyi bir kimya yakalardı diye düşünüyoruz. Filmin kadrosundan duyurulacak yeni isim bizim için şimdilik merak konusu.