will smith, chris rock’tan özür diledi

will smith, chris rock’tan özür diledi


tokat dramasında sular durulmuyor


Pazar gecesi gerçekleşen 94. Akademi Ödülleri töreninin ardından Oscarlar’ın kazananlarından ziyade hepimiz daha çok tokat olayını konuştuk. Malum olay çeşitli taraflardan gelen açıklamalarla gündemi doldurmaya devam ediyor. Olayı duymayanlar için öncelikle internet aboneliğiniz hayırlı olsun diyor ve tokat dramasından özet geçiyoruz:

King Richard ile En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar’ını kazanan Will Smith, heykelciği kabul etmeden kısa bir süre önce törene damgasını vurdu. Törende sunuculuk yapan isimlerden Chris Rock’ın Smith’in eşi Jada Pinkett-Smith’in saçlarıyla dalga geçmesinin ardından ünlü oyuncu sahneye atlayıp Rock’a tokat attı. Bu olayın ardından Rock, “altı üstü şakaydı” minvalinde bir açıklama yaparken Smith ise Rock’ın bu sözlerine karşılık “Karımın adını ağzına almayacaksın.” şeklinde bir çıkış yaptı.

Törenin gerçekleşmesinden birkaç saat sonra Akademi’den ilk açıklama geldi. Will Smith’in Oscar heykelciğinin geri alınacağı sosyal medyada konuşulurken Akademi böyle bir şeyin olmayacağını açıkladı. Heykelcik elinde kalsa da Smith’e başka yaptırımların uygulanması bekleniyor. Smith’in Oscar töreni gibi etkinliklere girişine izin verilmemesi, gelecek Oscar ödülleri için oy kullanamaması hatta Film Akademisi organizasyonundan direkt olarak atılması şimdilik muhtemel yaptırımlar arasında yer alıyor.

Will Smith ise geçtiğimiz saatlerde bir açık mektup yayınlayarak olayla ilgili hem Chris Rock’tan hem Akademi’den hem de izleyicilerden şu sözlerle özür diledi:

“Şiddet her haliyle zehirli ve tahrip edicidir. Geçtiğimiz gece gerçekleşen Akademi Ödülleri’ndeki davranışımın kabulü ve bahanesi olamaz. Benim üzerimden yapılacak her şaka mesleğimin bir parçasıdır fakat eşim Jada’nın sağlık durumu ile ilgili yapılan espriyi kaldırmak benim için çok zordu; bu sebeple duygusal olarak tepki verdim.

Senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum, Chris. Sınırı aştım ve haksızdım. Mahcup oldum. Davranışlarım olmak istediğim adamın göstergesi değildi. Sevgi ve iyilik dolu bir dünyada şiddetin yeri olamaz.

Akademi’den, gösterinin yapımcılarından, geceye katılanlardan ve dünyanın her bir yanındaki izleyicilerden de özür dilemek istiyorum. Williams Ailesi’nden ve ailem olan King Richard Ailesi’nden de özür dilemek istiyorum ayrıca. Bunlar yaşanmasaydı hepimiz için muazzam bir yolculuk olacaktı. Davranışımla bunu lekelediğim için derinden pişmanlık duyuyorum.

Hatalarımdan ders çıkaracağım,

Saygılarımla,

Will.”

Bu özür ne kadar işe yarar, bilemiyoruz tabii. Akademi’nin uygulayacağı yaptırımlar bir kenara, Smith’in sıradaki projelerinde de sıkıntılar yaşayacağı beklenenler arasında. Tokat draması bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.