claire denis’nin altın palmiye adayı yeni filmi stars at noon’a dair ne biliyoruz?

claire denis’nin altın palmiye adayı yeni filmi stars at noon’a dair ne biliyoruz?


gel artık stars at noon


Fransız sinemasının nadide yönetmeni Claire Denis’yi 34 yıl sonra ilk defa Cannes Film Festivali’nde adaylığa taşıyan yeni filmi Stars at Noon’dan sıcak haberler var.

Şimdilik vizyon tarihi belli olmayan Stars at Noon, ilk gösterimini Cannes’da yapacak. Film ayrıca festivalin Ana Yarışma seçkisinde Altın Palmiye için yarışacak yapımların arasında da yer alıyor. Denis Johnson’ın 1986’da yayımlanan aynı isimli romantik gerilim romanından uyarlanan Stars at Noon, 1980 yılında Nikaragua’da gerçekleşen Sandinist Devrimi’nden kaçmaya çalışan bir İngiliz iş insanı ve bir Amerikan gazetecinin arasındaki romantik ilişkiyi anlatıyor. Filmde iş insanına şu sıralar adını Conversations with Friends ile andığımız Joe Alwyn, gazeteciye ise yıldızı gün geçtikçe parlamaya devam eden Margaret Qualley hayat veriyor.

Danny Ramirez’in de kadroda yer aldığını daha evvelden öğrendiğimiz filmde meğer birkaç yıldız daha gizliymiş aslında. Bugün gelen bir bilgiye göre Uncut Gems’in yönetmeni olmasının yanı sıra oyunculuk kariyeriyle de söz ettiren Benny Safdie ve son olarak Winning Time dizisinde yeteneğini sergilemeye devam eden John C. Reilly de rol alıyormuş. Fakat bu iki ismin filmdeki rollerine dair şimdilik bir bilgi paylaşılmamış.

Çekimleri pandemiden önce tamamlanması planlanan filmde ilk etapta Qualley’e Robert Pattinson eşlik edecekmiş aslında. Pandeminin başlamasıyla beraber Pattinson, projeden çekilme kararı almış. Hatta projenin kendisi de iptalin eşiğine gelmiş. Filmin yapımının aksamasını büyük bir bıkkınlıkla karşılayan Denis, Stars at Noon’u iptal etmek istemiş. Denis ile çalışmaya can atan Qualley ise yalvar yakar bir halde yönetmenin kapısını çalmış ve Denis’yi bu kararından geri döndürmüş. Sonuç olarak ortaya Altın Palmiye adayı bir yapım çıkmış.

Ne diyelim, Stars at Noon’a merakımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Beklemedeyiz.