léa seydoux, erotik drama filmi emmanuelle’in yeniden çevriminde başrol olacak

léa seydoux, erotik drama filmi emmanuelle’in yeniden çevriminde başrol olacak


yönetmen koltuğunda audrey diwan


Yayınlandığı dönem sadece Fransız değil, hem Avrupa hem de Dünya sinemasında çokça ses getiren; hem devam filmlerine hem de parodi filmlere vesile olan, erotik sinema türünün öncü yapımlarından sayılan Emmanuelle’in modern bir yeniden çevrimi için çalışmalar başladı. Başrolde Léa Seydoux’yu izleyeceğiz.

‘74 yapımı orijinal film, Emmanuelle Arsan’ın 1967’de yayımladığı, kendi seks hikayelerini paylaştığı aynı isimli otobiyografik romanından uyarlanıyor. Yine Arsan’ın hikayesini içerecek yeniden çevrimin en önemli farklılıklarından ikisi şöyle ki; filmin dili İngilizce, yönetmeniyse kadın bir yönetmen olacak.

İkinci uzun metrajı Happening -ya da orijinal adıyla L’événement– ile adını daha da geniş kitlelere duyurmakla kalmayıp Venedik Film Festival’inden ödülle dönen Audrey Diwan, Emmanuelle’in hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üstlenecek. Yönetmen koltuğunda Just Jaeckin’in oturduğu orijinal Emmanuelle, karakterin dünyasına odaklanmaktansa hikayenin pornografik tarafını daha fazla ön plana çıkaran bir yapımdı. Bir kadın yönetmenin bakış açısıyla çekilecek yeniden çevrimin karakteri ön plana çıkarmada ve hikayenin dramatik tarafına yoğunlaşmada daha başarılı olacağını düşünüyoruz.

Senaryo yazımında Diwan’a Grand Central, Planetarium ve Belle Épine gibi filmlerin tecrübeli yönetmeni/senaristi Rebecca Zlotowski eşlik edecek. Filmin vizyon tarihine dair şimdilik bir detay bulunmuyor.