claire denis’nin aşk üçgeni temalı yeni filminden bir fragman daha

claire denis’nin aşk üçgeni temalı yeni filminden bir fragman daha


both sides of the blade


2022 Cannes Film Festivali boyunca son filmi Stars at Noon ile dillerden düşmeyen Claire Denis’nin Stars at Noon’dan önce sinemalara girecek bir diğer filmi Both Sides of the Blade’den bir fragman daha geldi.

Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Denis’ye En İyi Yönetmen kategorisinde Gümüş Ayı heykelciğini kazandıran Both Sides of the Blade, Christine Angot’nun aynı isimli romanından uyarlanmış. Filmin uyarlama senaryosunu Denis ile Angot beraber kaleme almış. Başroller ise Fransız sinemasının iki gözü ve de çiçeği Juliette Binoche ile Vincent Lindon‘a emanet. Film; Sara, Jean ve François isimlerinde yaşı geçkin üç karakterin etrafında şekillenen bir aşk üçgenini anlatıyor. Paris’te radyo sunuculuğu yapan Sara, seneler önce Jean uğruna François’yı terk etmiştir. Sara ve François ikilisinin bir sabah sokakta tesadüfen karşılaşması kapanan eski defterleri tekrar açacak ve bir kez daha ortaya çıkan bu aşk üçgeni durumu herkes için işleri çığırından çıkaracaktır.

Filmde Binoche ve Lindon’a ek olarak Grégoire Colin, Hana Magimel ve Mati Diop gibi isimler de rol alıyor. Müzikler ise daha önce de Denis filmlerinde çalışan Nothinghamlı Tindersticks’e emanet edilmiş. Hatta filmin isminin Tindersticks’in hazırladığı soundtrack albümünden aldığı konuşuluyor. Zira Both Sides of the Blade’in önceki İngilizce adı Fire’dı. Bu ismi beğenmeyen Claire Denis, film ABD’de vizyona girmeden önce ismini değiştirmek istemiş.

Cannes’dan eli boş dönse de Margaret Qualley ve Joe Alwyn’li kadrosuyla merakımızı cezbeden Stars at Noon’un vizyon tarihi hala belirsiz. Both Sides of the Blade ise ABD’de 8 Temmuz’da, Fransa’da 31 Ağustos’ta vizyona girecek. Filmin Türkiye’deki gösterim tarihine dair şimdilik bir duyum yok. Yeni fragman için buyurunuz.