portishead’den albüm yok ama tişört var

portishead’den albüm yok ama tişört var


portishead x stüssy


Trip-hop’ın öncü gruplarından Portishead, 2008 çıkışlı Third’den beri bir albüm yayınlamış değil fakat nedense Portishead adını son günlerde sık sık duyar olduk. Mayıs’ta yedi yıl aradan sonra ilk defa konser vermeleri, Beth Gibbons’ın sürpriz bir şekilde son Kendrick Lamar albümüne konuk sanatçı olarak katılması, grubun bütün görsel materyallerinin yüksek çözünürlüklü versiyonlarıyla Portishead’in YouTube hesabına tekrar yüklenmesi… Ufukta yeni işler mi var acaba? Bilemiyoruz. Ancak Portishead’i gündemde tutmayı başaran olaylara bu hafta bir yenisi daha ekleniyor.

Kaliforniya merkezli street fashion markası Stüssy, bir tişört tasarımı için Portishead ile iş birliğine girdi. Bahsi geçen tasarımda (yukarıda görebilirsiniz) grubun 1994 çıkışlı ikonik albümü Dummy’nin kapağındaki görsel kullanılmış. Görselin orijinalinde “Dummy” yazısının olduğu kısıma Stüssy’nin logosu eklenmiş. Açıkçası bize çok da ilgi çekici gelmeyen bu tişört önümüzdeki gün Stüssy’nin web sitesinde satışa çıkacak. Meraklısı varsa eğer burayı takibe alsın.

İş birliğinin tanıtımı niteliğinde bir video da yayınlanmış. 36 saniyelik videoya şöyle bir göz atmak isterseniz aşağı alabiliriz.