kendrick lamar’ın 137 karat tacını yakından inceleyelim

kendrick lamar’ın 137 karat tacını yakından inceleyelim


3 milyon dolarlık taç


Kendrick Lamar’ın ilk olarak yeni albümü Mr. Morale & the Big Steppers’ın kapak görselinde gözümüze aşina olan Dikenli Taç’ı, son zamanlarda yer aldığı etkinliklerin hiçbirinde başından eksik olmuyor. Peki bu tacın aslında göründüğünden çok daha değerli olduğunu biliyor muydunuz? 3 milyon dolar kadar değerli olduğunu mesela?

Dünyaca ünlü lüks mücevher şirketi Tiffany & Co. iş birliğiyle Lamar’a özel hazırlanan taç için dört mücevher ustası 10 ay boyunca toplam 1.300 saat mesai harcamış. Takı tasarımcısı Jean Schlumberger’in broş eserlerinden ve tabii ki Nasıralı İsa’nın dikenli tacından esinlenen taç, 137 karat değerinde 8.000’den fazla elmas bir araya getirilerek hazırlanmış. Elmaslarla ve dikenlerle kuşanılan 16 farklı parça tek tek oluşturulduktan sonra bir araya getirilerek Dikenli Taç’ın son halini ortaya çıkarmış. Tacın iç kısmında albüme referans olarak Mr. Morale yazısı yer alıyor.

Tiffany & Co.’nin tacın oluşumunu gözler önüne serdiği videoyu izlerseniz ortada ne denli bir emek olduğunu daha iyi görebilirsiniz.