phönix park öncesi valeron ile mini sohbet

phönix park öncesi valeron ile mini sohbet


pazar gecesi planımız belli


Kendine özgü tınıları ile güneşi batırmaktan keyif aldığımız, remix’lediği Türkçe parçalarla gönlümüzü fetheden Valeron, Phönix Park performansı öncesi sorularımızı yanıtsız bırakmadı.

Yeni albümünüzün adı Aroma Latest. Bu albümün arkasındaki hikaye nedir? Hazırlık sürecinde nelerden ilham aldınız?

4. kişisel albümüm “Aroma Latest” Scorpios Music’ten çıktı. Albüm, elektronik müzikle geleneksel enstrümanların, downtempo’dan deep house’a uzanan türlerin harmanlanmasıyla oluştu. Bu albümde Sezen Aksu’nun “İstanbul” adlı şarkısı ve “Aroma” adlı geleneksel bir Yunan şarkısı olmak üzere, iki cover yer alıyor. Hayatımdaki anlar bana her zaman ilham verir. Her prodüksiyonda çok önemli bir rol oynayan müzisyenlerimle olan bağımın güçlü bir etkisi var.

Türkçe şarkılardan oluşan remix projeleri yaptınız. Türk Müziğinin hangi kısmı size ilham veriyor?

Müzik kalpten geldiği için evrensel bir dildir. Dedem Konyalı olduğu için mi yoksa Türk insanıyla inanılmaz dostluk ve bağları olduğu için mi bilmiyorum ama Türk müziği güçlü duygular ve melodiler barındırıyor. Pek çok harika müzisyen var ve onların enstrümanları çalma biçimleri bana gerçekten ilham veriyor!

Phönix Park sahnesi hakkında ne düşünüyorsunuz? 18 Eylül’de Klein Phönix’te performansınız var.

Phönix Park’ta performans sergilemekten her zaman heyecan duydum. Çünkü mükemmel ışıklandırma ve ses sistemine sahip büyük bir kulüp ama bu pazar benim için özellikle heyecan verici! Çünkü gece yarısı 45. doğum günüm ve bunu arkadaşlarımla kutlamak için sabırsızlanıyorum. o gece birlikte sahne alacağımız sanatçılar ve İstanbul’da beni her zaman desteklemeye gelen tüm kalabalıkla birlikte!

Oceanvs Orientalis, Cüneyt Çilingiroğlu ve Menachem 26 eşliğinde 18 Eylül Pazar gecesi gerçekleşecek Valeron konseri ile yaza veda etmek isteyenleri buraya doğru alalım.