30 kasım’da cœur de pirate için zorlu psm’deyiz

30 kasım’da cœur de pirate için zorlu psm’deyiz


çal kalbimizi korsan hanım


Pop’tan rock’a, indie’den post-punk’a; yeri geldiğinde dansın sınırlarını zorladığımız, kimi zamansa dimdik durup pür dikkat izlediğimiz canlı performansları biz sevgili müzik severlerle 10. sezonunda da buluşturmaya devam eden Zorlu PSM, 30 Kasım akşamı Garanti BBVA Konserleri kapsamında yine şahane ve ötesi bir canlı performansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor: Cœur de Pirate. Öncelikle biletler için buraya.

Kanada’nın yakın zamanda müzik dünyasına kazandırdığı belki de en önemli isimlerden biri olan Béatrice Martin ya da kendisini tanıdığımız adıyla Cœur de Pirate, son 10 yılda yayınladığı sekiz albümle hem müzik camiasında hem de altı basamaklı sayıları geçen takipçisiyle sosyal mecralarda fazlasıyla dikkat çekmiş bir isim. Neredeyse %90 Fransızca sözlü müzik üreten Martin, müziğinde piyano sololarıyla dolu Fransız chanson’larından besleniyor. Tabii chanson’larla yetinmekle kalmayıp geniş skalada synth sesleri ve elektronik davullarla icra ettiği türde çeşitlilik sağlayan kadife sesimiz aynı zamanda indie pop ve folk pop türlerini de müziğinde barındıyor. Bu çeşitliliğin en büyük örneklerinden biri Martin’in 2014 yapımı plaftormer oyunu Child of Light için hazırladığı aynı isimli soundtrack albümü de olabilir ayrıca.

Takvimler 2015’i vurduğunda ise Martin’in kariyerinin muhtemelen en dikkat çeken işi Roses ile karşılaştık. Chanson etkisinin üstüne bir de elektronik seslerin yoğunlukta olduğu Roses; Carry On, Crier tour bas ve Oceans Brawl gibi hit şarkıları barındırmasıyla bizler gibi yeni şeyler keşfetmeyi seven müzikseverlerin mutlaka bir şekilde kıyısından köşesinden denk gelindiği bir albüm olarak hatırlanıyor.

2021’de ise vokal, synthesizer veya davul içermeyen, sadece piyano soloları ile dolu ara albüm niteliğindeki Perséides çıktı karşımıza. Ara albüm diyoruz zira Perséides’ten altı ay sonra yayınlanan son Cœur de Pirate albümü Impossible à aimer, hem Perséides’te hem de Roses’ta karşılaştığımız bütün seslerin kombin edilmiş hali niteliğinde. On s’aimera toujours, Tu ne seras jamais là ve Tu peux crever là-bas gibi şarkılar ise Impossible à aimer’e aşık olmamızın başlıca sebeplerinden birkaçı.

Comme des enfants, Concept flou, Mistral gagnant ve Dance With You gibi şarkılarıyla da karşılaşmayı umduğumuz Cœur de Pirate için 30 Kasım‘da Zorlu PSM‘nin %100 Studio sahnesinde buluşuyoruz. Biletlerin şurada olduğunu tekrar hatırlatalım.