folk rock’ın alman kalesi get well soon, 24 kasım’da zorlu psm’de

folk rock’ın alman kalesi get well soon, 24 kasım’da zorlu psm’de


biri one-man band mi dedi?


Arctic Monkeys‘li, Placebo‘lu, alt-j‘li, Warpaint‘li, Metronomy‘li, Chet Faker‘lı ve daha niceli isimlerle geçirdiği dolu dolu bir sezonu geride bırakan Zorlu PSM‘nin hem PSM hem de bizler için aşırı özel 10. ve de yeni sezonu başladı. Bu sezon PSM’de göreceğimiz isimler deyim yerindeyse yine şıkır şıkır. Almanya’nın indie ve folk rock’a velinimeti Get Well Soon ise bu isimlerden sadece bir tanesi. Kendisiyle Garanti BBVA Konserleri kapsamında 24 Kasım‘da buluşmamız var. Biletler için şuraya alalım öncelikle.

2005 çıkışlı ilk kısa çalar A Secret Cave, A Swan‘den beri üretimlerini sürdüren Get Well Soon, one-man band ekolünün önemli temsilcilerinden desek yanılmayız herhalde. Almanya’nın en güneyinde 33.000 nüfuslu Biberach an der Riß kentinde dünyaya gelen Konstantin Gropper, klasik müzik eğitimi almış bir müzik öğretmeninin çocuğu olmasının verdiği yetkiye dayanarak altı yaşında çello çalarak müzik eğitimine başlamış bir isim. Bu eğitimi 2008 yılında ilk uzun çaları Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon ile taçlandıran Gropper, Get Well Soon adı altında o tarihten beri beş albüme daha imza attı. Indie ve folk sound’larını içermesiyle özüne sadık kalsa da elektronik seslerin ilk defa yoğunlukta olduğu AMEN ise Get Well Soon diskografisinin son güzelliği olarak Mart, 2022’de karşımıza çıktı.

Gropper’ın pandemi süreci boyunca Almanya’nın Rheinland-Pfalz bölgesindeki üzüm bağlarında geçirdiği izolasyon döneminde yazıp kaydettiği AMEN, sanatçının iyi ve kötü arayışı, mutluluğu bulması, umudun amacını idrak etmesi ve her şeye rağmen iyimserliğe olan tutkusunu paylaştığı masalsı bir anlatı niteliğinde. Daha önce iki defa İstanbul’un yolunu tutan Gropper, 12 şarkıdan oluşan bu leziz konsept albümüyle ilk defa karşımıza çıkacak. 100% Studio sahnesinde gerçekleşecek gecede Funny Treats, When You’re Near to Me ve Roland, I Feel You gibi zamanında hitleşen Get Well Soon şarkılarını da duyacağımızdan şüphemiz yok.

Yıllandıkça güzelleşen şarap niteliğindeki Get Well Soon; farklı tatları, güzel tatları sevenlerin kaçırmaması gereken bir canlı deneyim niteliğinde. O yüzden biletler için sizi çabucak şuraya alabiliriz. 24 Kasım akşamı Zorlu PSM‘de görüşmek üzere.