bong joon-ho’nun robert pattison’lı yeni filminden tadımlık fragman

bong joon-ho’nun robert pattison’lı yeni filminden tadımlık fragman


mickey17


2019’da Parasite ile ödülden ödüle koşturduğundan beri yeni projesi merakla beklenen Bong Joon-ho‘nun sıradaki uzun metrajı Mickey 17‘den ilk fragman geldi.

Edward Ashton’ın Şubat ayında yayımlanan Mickey7 isimli romanından uyarlanan filmin konusu şöyle: Buzul bir gezegen olan Niflheim’daki keşif kolonisi, gezegendeki zorlu ve tehlikeli görevlere Mickey isimli bir klonu gönderir. Mickey’nin koloni için önemi şöyledir ki; kendisi öldükten sonra tekrar klonlanabilmekte ve hafızasının büyük bir kısmını hatırlayabilmektedir. Yedinci klon olan Mickey7’ın bir gün yine tehlikeli bir görevdeyken bir kazada öldüğü sanılır. Fakat aslında Mickey7 hayatta kalmıştır ama koloni, yeni bir Mickey klonunu aktif etmiştir bile. Bunun sonucunda Mickey7 ile yeni klon Mickey8 arasında bir mücadele başlar.

Filmin başrolünde -yani Mickey rolünde- son yıllarda hem art-house filmlerin hem de Hollywood’un gözdelerinden birine dönüşen Robert Pattinson‘ı izleyeceğiz. Hereditary ve I’m Thinking of Ending Things ile hafızalara kazınan Toni Collette, Marvel Sinematik Evreni’nin Bruce Banner’ı Mark Ruffalo, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker’dan tanıdığımız Naomi Ackie ve 2017 yapımı Okja’da Joon-Ho ile çalışma fırsatı bulan Steven Yeun da filmin oyuncu ekibini dolduran isimler arasında.

2023 Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapması beklenen Mickey 17‘in vizyon tarihi 29 Mart 2024. Filmin tadımlık fragmanı için buyrunuz.