paul thomas anderson, marvel oyuncularıyla iş yapmıyormuş

paul thomas anderson, marvel oyuncularıyla iş yapmıyormuş


mark ruffalo ile sektör dedikodusu


Yorgos Lanthimos’un dördüncü kez Oscar’a aday gösterilen “Poor Things” filmindeki yardımcı rolüyle ilgili olarak yakın zamanda GQ‘ya verdiği bir röportajda Mark Ruffalo‘ya Marvel’ın gidişatı soruldu.

 

İlk olarak Ruffalo’ya, zor geçen 2023 ve Disney’in küçülme arzusunun ardından Marvel’ın mevcut kimlik krizi soruldu.

 

Ruffalo, Disney+’ın izleyicilere daha fazla içerik sunarken bu süreçte cazibesini kaybetmesi hakkında şunları söyledi:

 

“Bence yayıncılığa geçiş gerçekten heyecan vericiydi ama Marvel filmleriyle ilgili olarak üç yıl beklemeniz gerekiyordu ve bu da bir gizem yaratıyordu. Eskisi gibi olacak mı? Bilmiyorum.”

 

“Hulk” ve solo bir filmin olup olmayacağı sorulduğunda, Ruffalo kısa süre önce Marvel’ın bunun asla olmayacağını söylediğini iletti. 

 

“Bağımsız bir Hulk yapmayı çok isterdim; ama bunun asla gerçekleşeceğini sanmıyorum” dedi. Her ne kadar Ruffalo teknoloji ilerledikçe yıllar içinde fiyatının düşmüş olabileceğini söylese de, karakterin CGI’ını üretmek oldukça maliyetli. “Bütün bir filmi yaparsanız çok pahalıya mal oluyor, bu yüzden Hulk’u bu kadar az kullanıyorlar. Kendime fiyat biçtim…”

 

Ruffalo ayrıca Marvel ile çalışanların sektörde “damgalanması” hakkında konuştu ve kendisine bir Marvel rolü teklif edildiği ancak kabul edip etmeyeceğinden emin olmadığı için tavsiyesini isteyen (ve görünüşe göre kabul etmeyen) bir aktörden bahsetti.

 

Ruffalo, aktörün kendisine Marvel oyuncusu olduğu için bazı yönetmenlerin kendisiyle asla çalışmayacağından endişe edip etmediğini sorduğunu söyledi. Bu endişenin altında paranoya yatmıyor. Gerçekten de Marvel ilişkisi nedeniyle Ruffalo ile çalışmak istemeyen birkaç yönetmen varmış. Ruffalo’nun GQ’ya söyledikleri:

 

“Ve Aktör dedi ki: Seninle çalışmak istemeyen birkaç kişi sayabilirim.

 

Ruffalo da dedi ki: Kim mesela?

 

Aktör de dedi ki: Paul Thomas Anderson seninle çalışmaz.

 

“Kahretsin” dedim. En büyük hayalim onunla çalışmaktı(!).” 

 

Paul Thomas Anderson’ın Marvel oyuncularından uzak kalacak kadar niş bir tarzı olduğunu düşünmesi ilginç, İlerleyen günlerde kendisine doğan cevap hakkını kullanacaktır.