disney’den son kurşun: percy jackson & the olympians teaser’ı yayınlandı

disney’den son kurşun: percy jackson & the olympians teaser’ı yayınlandı


20 aralık'ta yayında


Marvel Entertainment’ın ve Star Wars’un haklarına sahip Disney Plus, genç yetişkin dediğimiz kitleye oynamaya devam ediyor. Bir dönem gençlerine Harry Potter alternatifi olan Percy Jackson evreninden yeni dizi; 20 Aralık’ta yayına girecek Percy Jackson And The Olympians’tan teaser yayınlandı. Walker Scobell, Percy Jackson rolüyle dizinin oyuncu kadrosuna liderlik ederken, Annabeth rolünde Leah Sava Jeffries ve Grover rolünde Aryan Simhadri yer alıyor. Jon Steinberg ve Dan Shotz ise dizinin showrunner’ları. Daha önce bu çapta büyük iş çıkarmamış ikiliden beklentimiz büyük. Showrunner tabiri uzun soluklu içeriklerde her kararı veren insanları temsil etmek için kullanılır. Övgü ve yergiyi genellikle showrunner hak eder. TDK’cım bir ara Türkçeleştirsin de asla kullanmayalım.

Hayatında Percy Jackson duymayanlar için; bu Yunan Mitolojisi’nden yararlanan bir fantastik kurgu evren. 2000’li yıllarda Harry Potter, kafası açık ya da açılmaya müsait çocukları kendi sıkıcı dünyalarından ayırdıktan sonra fantastik içeriklerin yolu açıldı. Percy Jackson And The Olympians ise çocuklara mitolojiyi sevdiren kitap oldu. Yeni akademisyenlerin kendi ilhamını bulmasına yardım etti. Fakat kitapları tavsiye edilen Percy Jackson’a daha önce iki kötü film yapılmış. 2010 ve 2013’te vizyona girmiş filmleri Chris Columbus ve Thor Freudenthal adlı farklı yönetmenler yönetti.

Percy Jackson özetle 12 yaşında, disleksik ve hiperaktif bir çocuk, babası Yunan Mitolojisi’nden Poseidon, annesi dünyalı bir yazar. Arkadaşlarıyla maceradan maceraya koşan ana karakterimiz Harry Potter’ı Warner Bros’a kaptıran Disney için belki de yeni çıkış kapısı. Kepenkleri kapatmadan önceki son durak.