drake’in yeni albüm kapağı çocuğundan

drake’in yeni albüm kapağı çocuğundan


for all the dogs


Bu sene rap piyasasında işler kesat geçiyor derken Lil Uzi’den Pink Tape, Travis Scott’tan Utopia ile ardı ardına albümlerle doyumsuzluğa ulaştık. Senenin geri kalanı için Drake’in 8. stüdyo albümü For All the Dogs’u beklemeye koyulduk. Derken dün gece saatlerinde Drake, Instagram hesabından sade bir şekilde albümün son kapağını paylaştı. 2022’de reklamı yapılmadan, aniden yayınlanan Honestly, Nevermind albümünün devamı niteliğinde olan FATD (evet, kısaltması böyle) adlı albümün 25 Ağustos 2023‘te OVO ve Republic aracılığıyla yayımlanması planlanıyor.

Drake, 21 Savage ile ortak albümü Her Loss‘un yayınlanmasından iki ay sonra, 21 Ocak 2023’te Apollo Tiyatrosu‘nda sahne alırken, “sıkılabileceğini” ve o yıl başka bir albüm yayınlayabileceğini açıkladı. Rapçi ayrıca, önceki iki albümünün yayınlanmasından sonra aldığı eleştirilerin hiçbirinin kendisini daha fazla müzik yapmaktan alıkoymadığını açıkladı ve “Fuck Drake” zihniyetine yanıt verdi. Albümün promosyon sürecinde kimlerle işbirliği yapabileceğine vakıf olduk. Bildiğimiz kadarıyla 21 Savage, Lil Baby, Nicki Minaj ve Bad Bunny albüme eşlik ediyor. Bu konuda söz vermeyelim, spekülasyondur, patlayabiliriz. 

Tanıtım sürecinde sona yaklaşırken Instagram hesabından aniden paylaşılan albüm kapağında 5 yaşındaki oğlu Adonis’in çizdiği bir köpek bulunuyor. Yeni kapak, Drake’in öngörülemeyen albüm kapağı geçmişinden birkaç geleneği sürdürüyor: 

  • Elle çizilmiş bir estetik (If You’re Reading This It’s Too Late), 
  • Çok genç bir Drake teması (Nothing Was the Same
  • Drake’in aile üyelerinden birini de işin içine girmesi (More Life, eski bir Dennis Graham fotoğrafı içeriyor).