expend4bles, aksiyon dedelerin fragmanı yayınlandı

expend4bles, aksiyon dedelerin fragmanı yayınlandı


yorulmadınız mı?


Ülkemizde Cehennem Melekleri olarak sıkça TV kanallarında tok sesli adamlar tarafından telaffuzunu duyduğumuz aksiyon film serisinin 4. filmi, Expend4bles’ın fragmanı yayınlandı.

Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren ve Randy Couture gibi serinin önceki filmlerinde yer alan veteran oyuncular geri dönüyor. Bunun yanı sıra Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran ve Andy García gibi yeni oyuncular da kadroya katılıyor.

50 Cent diyoruz, Megan Fox diyoruz artık. Hakkını yemeyelim. İlk birkaç film Sylvester Stallone, Dolph Lundgren ve Jason Statham gibi isimleri bir araya getirdiği için büyük başarı elde etmişti. Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis ve Arnold Schwarzenegger gibi isimler de eklendiğinden, devam filmiyle çıta biraz daha yükseltildi. Ancak üçüncü film hayal kırıklığıydı. Son filmin üzerinden 9 sene geçti. Expend4bles; televizyondan denk geldikçe film izleyen amcaları şenlendirmeye geliyor. Aradan geçen uzun zaman sonrasında filmin maço yapısı yeni aklı ermeye başlamış alt-right kitleye de oynayabilir. John Wick ve Extraction’ın yolundan gidebilir. Peki fragmanda ne dönüyor?

Hayranların muhtemelen istediği tüm aksiyonu içeriyor ama aynı zamanda kan ve vahşete de gerçek anlamda vurgu yapıyor; film yapımcılarına filmi R-rated yapmaları için yalvaran ve parçalanmış vücut parçaları içeren gerçek sosyal medya paylaşımları da yer alıyor. Dolayısıyla, fragman bu yorumları öne çıkarıyor ve ardından görüntüleri çok çok çok fazla CGI kanla dolduruyor. Fragmandan anladığımız kadarıyla meta bir yapıdan da bahsediyoruz. Gerçekten de R film, yani yetişkinlere yönelik olarak çıkacak filmin yapım süreci hayli uzamış. Sylvester Stallone senaryosal farklılıklar nedeniyle projeden ayrılıp, geri dönmüş. Kendisinin ne üzerinde direttiğini merak ettiğimiz film 22 Eylül’de vizyon yapıyor.