the rolling stones’tan yeni albüm ilanı geldi geliyor

the rolling stones’tan yeni albüm ilanı geldi geliyor


her şey charlie watts için


The Rolling Stones, yeni albüm tanıtımı yapmış olabilir. Emin değiliz, çünkü yaptıkları PR için enigma testi çözdük neredeyse. Yerel bir gazeteye verdikleri ilanda grup muhtemel yeni albümünden bilgi sızdırıyor olabilir.

Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olabilir. Yuvarlanan taşlar, dedelerimiz en son 2016’da Blue & Lonesome’ı yayınlamıştı. Geçen sürede yeni şarkı yayınlasalar da albümlerin bir kısmı konser kaydı, bir kısmı daha önceki albümlerinin extended versiyonuydu. Tuhaf ve ürpertici bu ilana dönelim.

Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazete olan Hackney Gazette’ye göz atanlar birkaç parmak genişliğindeki bu ilanda bir tuhaflık sezdiler. Hayır illuminati değil, The Rolling Stones. Yeni albümlerinin adını hayali bir cam tamir işletmesi adıyla verdikleri ilanla açıklamış olabilirler. En büyük kanıt ilanda grubun en ünlü şarkılarına atıfta bulunmaları:

Our friendly team promises you satisfaction,” yazıyor ilanın ortasında.“When you say gimme shelter we’ll fix your shattered windows.” Bu sözler “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Gimme Shelter” ve “Shattered” şarkılarından değilse ne?

İlanı incelemeye devam ettiğimizde Stones’un ünlü dudak logosunun minyatür bir versiyonunu i harfinin üzerinde nokta olarak yer aldığını görmekteyiz. Sol alttaki kuruluş tarihi ise grubun kuruluşu ile aynı: 1962. Şirketin adı olan Hackney Diamonds‘ın The Rolling Stones’un yeni albümlerinin adı olduğuna inanılıyor. İlanın fontu bile grubun 1978 tarihli albümü Some Girls ile aynı yazı tipini kullanıyor.

Gazete ilanında ayrıca müşterilerin fiyat teklifi almak için arayabilecekleri bir telefon numarası da yer alıyor. Eğer ararlarsa, kayıtlı bir mesaj duyuyorlar: “Hackney Diamonds’a hoş geldiniz, cam onarımında uzmanlar: Sinirlenmeyin, tamir ettirin. Eylül başında açılıyor, Mare Caddesi, E8. Görüşme için www.hackneydiamonds.com adresinden kayıt olun. Hadi o zaman.” Web sitesi, hayranlara Stones’un plak şirketi Universal Music tarafından yönetilen bir mail listesine katılma şansı sunuyor. İlanı ilk fark eden kişi Clash Magazine’in kurucusu Simon Harper’dı. Şu mucizevi denk gelişe bakın, biz de yeriz bunu.

İlanı bir kenara bırakıp muhtemel yeni albümün RS için ne anlam ifade ettiğinden bahsedelim. “Hackney Diamonds”, Ağustos 2021’de gırtlak kanserine yakalanan davulcu Charlie Watts‘ın 80 yaşında ölümünden bu yana yayınladığı ilk albüm olacak. Rahmetlinin ölümünden önce grupla birlikte yeni davul parçaları kaydettiği biliniyor.

Gitarist Keith Richards geçtiğimiz günlerde Los Angeles Times’a verdiği demeçte “Şöyle söyleyeyim, Charlie Watts’ı daha son kez duymadınız” demişti.

Şarkıcı Mick Jagger ise şunları ekledi: “Yaptığımız pek çok parça var, turne bittiğinde ne durumda olduğumuzu değerlendireceğiz ve devam edeceğiz.”

Grammy ödüllü Andrew Wyatt’ın yapımcılığını üstlendiği albümde Paul McCartney ve Elton John’un da yer alacağı söylentiler arasında. The Rolling Stones podcast’i Hang Fire, albümle ilgili duyurunun Eylül ayında yapılacağını ve Ekim ayında yayınlanacağını söyledi.

Rolling Stones advert