81’lik scorsese üretmeye devam ediyor: odağında iki yeni film var

81’lik scorsese üretmeye devam ediyor: odağında iki yeni film var


gözüne emeğine sağlık


Martin Scorsese 81 oldu, yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği sürece üretmeye devam edecek gibi duruyor. İşin güzel kısmı, Scorsese’nin filmografisini yaşını baz alarak kategorilendirsek son filmleri hiç de fena kalmıyor. Kalitesinden ödün vermiyor. Ekim ayında vizyona girecek “Killers of the Flower Moon “un yanı sıra, Scorsese şimdiden bir sonraki filminin ne olacağına kafa yormaya başladı. Daha önce bahsettiği “Jesus” filmi de bunlardan biri. 

Time‘a konuşan Martin Scorsese, bir sonraki yönetmenlik deneyimi için ilgilendiği bazı projelerden bahsetti. Bu projelerden biri Marilynne Robinson‘ın “Home” adlı romanının uyarlaması. Bu, 10 yıldan uzun bir süredir radarında olan bir proje. Home; aile sırlarına, ebeveyn olmaya ve jenerasyonlara odaklanan bir kitap. Sadece bu da değil, bu yılın başlarında Papa Francis‘le tanıştıktan sonra ilham aldığı İsa Mesih’le ilgili başka bir film için de fikirler üretmeye devam ediyor.  Yönetmen daha önce (1988 yılında) “The Last Temptation of Christ” adında başarılı bir İsa Mesih filmine imza atmıştı. 

 

“Tam olarak ne olacağını bilmiyorum. Nasıl adlandıracağımı bilmiyorum. Düz bir anlatı olmayacak, ben de rol alacağım” diyor potansiyel Jesus projesi hakkında. 

 

Uzun süredir uzmanlık alanı olan “beli silahlı, takım elbiseli ciddi adamlar” filmlerinin dışına çıkmayan Martin Scorsese, bir hevesle 81 yaşında deneysel film üretmeyi hedefliyor. Scorsese ismi ve bunca olağanüstü film, ona herhangi bir stüdyo ve milyonlarca bütçe kredisi verilmesine hayli hayli yetiyor. Ödül sezonu, stüdyolar, bütçe, box office gibi terimleri aşmış, üretmeye devam ederken tarihe geçmiş ve birçok sinemaseverin favori beş yönetmeni arasına şimdiden girmeyi başarmış dedemiz ne çekse izleriz.