donald glover’lı lando yeni bir star wars filmi olarak gelecek

donald glover’lı lando yeni bir star wars filmi olarak gelecek


disney star wars'ın suyunu sıkmaya devam ediyor


Star Wars içerikleri gümbür gümbür. Şu sıra live action Ahsoka izlenip konuşulurken Disney, yine lore’un ekmeğini yiyebileceği başka bir karaktere film yapma peşinde. İlk olarak dizi yapılacağı öngörülen Lando Calrissian öyküsü, Donald Glover ile film olma yoluna girdi. Lando Calrissian, ilk olarak 1980 yapımı The Empire Strikes Back filminde tanıtılmıştı. Billy Dee Williams karaktere hayat vermişti. Daha sonrasından Lando rolünü SW hayranlarının bile göz ucuyla izleyip önemsediği Solo: A Star Wars Story filminde Donald Glover canlandırmıştı.

Lando Calrissian, bildiğimiz izlediğimiz kadarıyla kısa yoldan zengin olmak isteyen kaçakçıdan, kıvrak zekası sayesinde kurduğu entrikalar ile özverili bir lidere dönüşen Star Wars yan karakteri.

Lando Calrissian’ın dizi olacağına dair haberler ilk olarak Aralık 2020’de ortaya çıkmıştı. O dönemde “Dear White People“ın yaratıcısı Justin Simien projeye dahil edilmişti. Simien projeden ayrıldı ve yerine projeyi bir film olarak geliştiren Glover kardeşler geldi. Lucasfilm’in Variety‘ye yaptığı açıklamaya göre, proje aslında bir “Lando” filmi olarak geliştiriliyor. Stephen Glover, Lando filminin haberini ilk kez “Pablo Torre Finds Out” podcast’ine katıldığında verdi.

Donald Glover canlandırdığı Lando hakkında şunları söylemişti:

“Lando cazibenin vücut bulmuş hali, tekrar oynamayı çok isterim. Pandemi vesaire derken bu proje sarktı ve biz de yapmış olmak için yapmak istemedik. Sadece keyif aldığım işlerin peşinden gidiyorum ve Lando kesinlikle birlikte takılmaktan hoşlandığım biri.”