john wick 5 bir mucize olmazsa gerçekleşmeyecek

john wick 5 bir mucize olmazsa gerçekleşmeyecek


keanu emekliye ayrılmak istiyor


Kesin olmamakla birlikte Keanu Reeves, dört film boyunca emekli suikastçı John Wick‘i canlandırdıktan sonra silah bırakmaya hazır olduğunu iletti. Muhtemelen John Wick 5, akıllara çok iyi bir fikir gelmediği sürece gerçekleşmeyecek. Hatta John Wick: Chapter 4 serisinin yapımcısı Basil Iwanyk‘e göre Reeves, mezar taşının görüntüsüyle biten son filmde net biçimde öldürülmek istedi. Yapımcı Iwanyk, Collider röportajında dublör kullanmayı çoğunlukla reddeden 59 yaşındaki aktörün inanılmaz yorulduğunu, fiziksel ve duygusal olarak tükendiğini söyledi. “Sonunda hep ‘Bunu bir daha yapamam’ diyor ve biz de ona katılıyoruz. Adam kendi kabuğuna çekilmiş durumda çünkü her şeyi bırakıp gidiyor.”

John Wick evreni spinoff filmi “The Ballerina” ve prequel dizisi “The Continental” ile genişlerken, Iwanyk ufukta olası bir John Wick 5 ihtimaliyle dalga geçti. Iwanyk’e göre ekip çok iyi arkadaş olmuş, yaptıkları işi seviyorlar ve bu iş reddedilmez bir para da getiriyor. Her yeni filmde bir araya gelebilmek için oturup bahane arıyorlarmış. Seyircinin durmadan daha fazlasını istediğinin farkındalar. Fakat John Wick karakteriyle daha ne yapılabilir, hikayesi sonradan eklemelerle daha ne kadar uzayabilir bilmiyorlar.

Yönetmen Stahelski, bu yılın başlarında The Hollywood Reporter‘a yaptığı açıklamada, beşinci bir “John Wick” filminin aktör Reeves’in rolü yeniden canlandırmaya olan ilgisine bağlı olduğunu söylemişti. Bir film serisinin ömrünün para akışı kesilmediği sürece belirleyen etmenin ne olduğu ise başka bir yazının konusu.