nicolas cage’li superman filminin iptalinin altında yatan sır neydi?

nicolas cage’li superman filminin iptalinin altında yatan sır neydi?


tim burton açıklıyor


Sinema sayfalarının favori trivialarından olan Nicolas Cage’in Superman audition fotoğraf ve videolarına aşinalığınız vardır. Bahse konu film için gerçekten de emek verilmişti. En son The Flash filminde alternatif evrende berbat bir CGI ile Superman Cage’i görmüştük. O meşhur fotoğraflar asla bitmemiş bir proje olan “Superman Lives” filmi için çekilmişti. Filmi Tim Burton yönetecekti. Hatta geçtiğimiz günlerde Burton, rafa kalkmış Superman Lives hakkında açıklamalarda bulundu. 

The Flash's Nicolas Cage Superman Cameo, Explained

Tim Burton‘ın yarım kalan “Superman Lives” filmi Hollywood tarihinin en büyük keşke öykülerinden biridir. Batman’i başarılı bir şekilde gişe rekorları kıran bir film serisine dönüştürdükten sonra Burton, DC Comics’in diğer en ikonik süper kahramanına dokunuşunu uygulamak için işe alındı ve başrolde Nicolas Cage vardı. Film, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bir geliştirme sürecinin ardından iptal edildi ve hem Burton’ın hem de Cage’in kariyerlerinin en bilinen yapılmamış projesi olarak kaldı.

 

Burton, ıskartaya çıkarılan proje sorulduğunda, “Hayır, pişman değilim” dedi. “Şunu söyleyebilirim: Bir proje üzerinde bu kadar uzun süre çalıştığınızda ve o proje gerçekleşmediğinde, bu sizi hayatınızın geri kalanı boyunca etkiliyor. Bir projeye tutkuyla bağlanırsınız ve o sırada her şey bilinmeyen bir yolculuktur. İptal olsun ya da olmasın bu deneyim sizi terk etmez. Verdiğim emekten pişman değilim” dedi.

 

Superman Lives, 1990‘ların sonlarında geliştirme cehenneminden geçti; senaryo dört kez yeniden yazıldı ve Burton 1999 yapımı Sleepy Hollow üzerinde çalışmak üzere ayrıldıktan sonra projeyi yönetmesi için birkaç yönetmenle görüşüldü. Jon Peters’ın hikaye için katı ve saçma taleplerinin yanı sıra yürümediği açık olan projeyi ısrarla sürdürmesi, Warner Bros. için yüksek maliyetlerle sonuçlandı. Kostümler yapıldı, setler tasarlandı, senaryolar yazıldı ve Superman Lives’in 1998’de gösterime girmesi için pazarlama çalışmaları başladı. Filmin 2002’de nihai olarak rafa kaldırılmasının ardından yayına girememiş filmin 30 milyon dolara patladığı öğrenildi. 

Superman Lives, çekimlerin başlamasına sadece birkaç hafta kala iptal edildi, çünkü filmin diğer alanları sorunsuz ilerlemesine rağmen senaryo yazım süreci gibi ön prodüksiyon unsurları aksaklıklar yaşadı. Wesley Strick, Kevin Smith‘in orijinal senaryosunu yeniden yazdıktan sonra, Warner Bros’un çok pahalı bulduğu Strick’in senaryosunu yeniden yazması için Dan Gilroy getirildi. Warner Bros. 1990’larda Batman & Robin, The Postman ve Sphere gibi birçok gişe başarısızlığı üretmişti, yani Superman Lives riske girmeye değmezdi. Filmin çekim sürecinde neler yaşandığını ve iptalini anlatan 2015 yapımı “The Death of Superman Lives: What Happened?” belgeselini konuyla ilgililere öneriyoruz.