yeni supergirl belli oldu: ejderha yengesi milly alcock

yeni supergirl belli oldu: ejderha yengesi milly alcock


dc'de yeni dönem


Sasha Callie‘nin geçen yıl The Flash‘ta Supergirl, nam-ı diğer Kara Zor-El rolünü üstlenmesinin ardından, DC evreninin bir sonraki aşamasında farklı bir oyuncu bu görevi üstleniyor.

 

House of the Dragon‘un yıldızı Milly Alcock Supergirl rolünü üstlendi ve ilk çıkışını gelecek yılki Superman: Legacy filminde yapacak. Alcock, Superman rolüyle Hollywood’un David Corenswet, Lois Lane rolüyle The Marvelous Mrs Maisel’dan Rachel Brosnahan ve Lex Luthor rolüyle Mad Max: Fury Road’dan Nicholas Hoult kadrosuna katılarak diğer önemli çizgi roman rolleri arasında yerini aldı.

 

“Bu doğru. DCU’ya hoş geldin Milly Alcock!” DC Studios eş başkanı James Gunn Pazartesi günü sosyal medyada doğruladı.

 

Bu tabii aynı zamanda Alcock’un Supergirl’ün başrolünü üstleneceği anlamına geliyor: Tom King’in aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanan Supergirl: Woman of Tomorrow filminin başrolünü üstlenecek.

 

The Hollywood Reporter da dahil olmak üzere Hollywood ticari yayınlarından gelen raporlar, Alcock’un son DC animasyon filmlerinde Supergirl’ü seslendiren The Winchesters oyuncusu Meg Donnelly ile birlikte rol için son yarışta olduğunu göstermişti. Adaylar arasında Priscilla’dan Cailee Spaeny ve CODA’dan Emilia Jones’un da bulunduğu biliniyordu. Nasip olmadı diyelim. 

 

Alcock, HBO’nun ilk Game of Thrones yan dizisi olan ve Westeros’taki en parlak döneminde Targaryen imparatorluğunu neredeyse yok eden iç savaşa odaklanan House of the Dragon ile çıkışını yaptı. İlk sezonun ilk beş bölümünde Rhaenyra Targaryen’in genç versiyonu olarak rol aldı; bu karakteri Emma D’Arcy, izleyicilerin yetişkin Rhaenyra ile tanışmasını sağlayan bir zaman atlaması sırasında devraldı.

 

Superman: Legacy’nin konusu, Kal-El’in Kriptonlu mirası ile Smallville’den Clark Kent olarak yetiştirilmesi arasında denge kurmaya çalışması etrafında dönüyor. Ayrıca Jimmy Olsen rolünde Skyler Gisondo, Green Lantern Guy Gardner rolünde Nathan Fillion, Hawkgirl rolünde Isabela Merced, Mister Terrific rolünde Edi Gathegi, Metamorpho rolünde Anthony Carrigan, Maxwell Lord rolünde Sean Gunn, Eve Teschmacher rolünde Sara Sampaio ve Angela Spica rolünde María Gabriela de Faría yer alıyor.

 

Sinemalarda 11 Temmuz 2025‘te gösterime girecek olan Superman: Legacy, DC Studios yöneticileri Gunn ve Peter Safran’ın yeni sinematik evrenin ilk aşaması olarak adlandırdıkları Gods and Monsters’ın temel taşlarından biri olacak.

 

Supergirl filmi için ise bir vizyon tarihi açıklanmadı.