peep show’u ricky gervais ipten almış

peep show’u ricky gervais ipten almış


helal be


Huysuz komedyen Ricky Gervais, Peep Show‘u ilk günlerinde iptal edilmekten kurtarmayı başaranlar arasındaydı. İngiliz komedisinin önde gelen örneklerinden olan kült sit-com, David Mitchell ve Robert Webb tarafından canlandırılan beceriksiz ev arkadaşlarını anlatıyor. Bu hafta yayınlanmasının ardından 20 sene geçmiş olacak, yaşlandık. The Guardian‘a dizinin mirasını değerlendiren bir yazı yazan senaryo editörü Iain Morris, Channel 4‘un diziyi ilk zamanlarında aslında beğenmediğini ve iptal etmeyi düşündüğünü anlattı.

 

“Kanal diziden nefret ediyordu çünkü reytingi yoktu ve dizinin mizahını gerçekten anlamıyorlardı. Muhtemelen kariyerime zarar verecek şekilde onu savunmak için çok zaman harcadım.”

 

Morris’in anlatmasına göre o sıra The Office ile uğraşan Gervais, dizinin ilk zamanlardaki en büyük destekçilerinden biriydi ve kanalın diziyi yayında tutmaya karar vermesine yardımcı oldu. The Office ile kanalda oluşan kredisini Peep Show’u kurtarmak için kullandı. 

ABD usülü Peep Show beşinci kez deneniyor

Geçtiğimiz yıl, Peep Show‘un bir Amerikan versiyonunun üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. FX, aynı zamanda yürütücü yapımcı olan Atlanta dizisinin yazarı Stefani Robinson‘dan ABD usülü Peep Show için pilot bölüm siparişi verdi. Dizinin orijinal yaratıcıları Jesse Armstrong ve Sam Bain de yürütücü yapımcı olarak yer alıyor. Bu yeniden yapımın, farklı bir hikaye ve iki kadın başrolle de olsa, orijinalinin birinci şahıs anlatı formatından ilham alacağı söyleniyor. FX’e göre, pilot bölüm “uzun süredir acı çeken bir asistan ile duygusal açıdan dengesiz bir teknoloji girişimcisi olan patronu arasındaki ilişkiyi takip ediyor”. Bu ABD’deki beşinci yeniden yapım girişimi. FX daha önce 2019’da Community yazarı Karey Dornetto ile denemişti. Ondan önce Fox, Spike ve Starz sırasıyla 2005, 2008 ve 2016’da diziyi güncelleme girişiminde bulunmuştu.