emily blunt, jaume collet-serra’nın filminde dedektif olmak istiyor

emily blunt, jaume collet-serra’nın filminde dedektif olmak istiyor


yakışır mı yakışır


En son Oppenheimer’da izlediğimiz Emily Blunt ve yönetmen Jaume Collet-Serra, Amazon MGM için bir aksiyon gerilim filmi olan Kate Warne’da birlikte çalışacaklar. Başka bir tanıdık isim; Dwayne Johnson‘ın Seven Buck şirketi, projeye ön ayak olarak Jungle Cruise ve Black Adam’dan sonra desteklediği üçüncü Collet-Serra filmine hayat verecek. Emily Blunt şu anda sadece yapımcı olarak projede yer alıyor ama filmin başrolünde de yer almak istiyor; tabii ki SAG grevi sona erene kadar bu konudaki görüşmeler yeniden başlayamaz.

Peki filmin konu aldığı Kate Warne kim? Collet-Serra’nın filminin senaryosunu Melissa Stack kaleme alıyor ve kadınların kolluk kuvvetlerinde önünü açan gerçek hayattaki ilk kadın dedektifi konu alıyor. Warne, ayrıca İç Savaş sırasında ABD hükümeti için istihbarat çalışmaları yapmış ve 1861’de Abraham Lincoln’e karşı Baltimore’da düzenlenen suikast planını ortaya çıkarmıştı.

Yani Kate Warne, 19. yüzyılın ortalarında ABD’de geçen, kadınların başrolde olduğu bir dedektiflik hikayesi olacak. Bu kulağa hiç de fena gelmiyor ve Blunt’ın oyunculuğuna da yakışıyor.

Blunt bu sıra hayli yoğun; Rol aldığı bir başka aksiyon filmi, David Leitch’in “The Fall Guy” filmi de yolda. Ayrıca Blunt için bir başka tarihi proje de söz konusu: BBC ve Prime Video için sınırlı bir Western dizisi olan The English de 1800’lerin Amerika’sında geçiyor.

Nedense Guy Ritchie’nin Sherlock Holmes’ünden sonra ana akımda pek görkemli dedektif hikayesine denk gelmedik. Oysa ki dedektif hikayeleri alıcısı olan bir narrative. Daha fazla uzun metrajı hak ediyor. Emily Blunt her ne kadar umut verici olsa da Jaume Collet-Serra bol CGI kullanan ve sinema anlayışı doğallıktan uzak birisi. Şaşırt bizi adam.