john lennon cinayetinin belgesel dizisi yolda

john lennon cinayetinin belgesel dizisi yolda


apple tv+ şu sıra iddialı


John Lennon‘ın ölümünden önce yazıp kaydettiği ve yıllar içinde grup arkadaşları Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr ve yapay zeka tarafından tamamlanan “Now & Then” adlı son The Beatles şarkısını sabırsızlıkla beklerken bir Lennon haberiyle daha karşılaştık. Vakitsiz kaybettiğimiz tarihin en büyük müzisyenlerinden birinin cinayeti hakkında belgesel dizi geliyor. 

Yayıncı kuruluşun dün yaptığı açıklamaya göre, John Lennon’ın 1980 yılında öldürülmesini konu alan yeni belgesel dizi John Lennon: Murder Without a Trial, Apple TV+’a geliyor. Jack Bauer rolüyle tanıyabileceğiniz Kiefer Sutherland anlatıcı olarak görev yapacak. Dizinin prömiyer tarihi henüz onaylanmadı. Proje, ayrıca yaklaşan Critics Choice Belgesel Ödülleri’nde En İyi Anlatım, En İyi Gerçek Suç Belgeseli ve En İyi Sınırlı Belgesel Dizisi dallarında aday gösterildi.

Lennon, 8 Aralık 1980 Pazartesi günü New York’taki evinin önünde sorunlu bir hayranı olan Mark David Chapman tarafından vurulduktan sonra hayatını kaybetmişti. Chapman, önceden tasarlanmış suçu kabul etmesinin ardından 20 yıl ila ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve halen New York’taki Green Haven Islah Tesisi’nde hapsediliyor.

Apple TV+’dan yapılan açıklamaya göre, üç bölümden oluşan belgesel için “New York Emniyet Müdürlüğü, Şartlı Tahliye Kurulu ve Bölge Savcılığı’ndan kapsamlı Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talepleri alındı.” Dizide ayrıca Lennon’ın arkadaşları ve Chapman’ın savunma avukatları, psikiyatristleri, dedektifleri ve savcılarıyla yapılan röportajlar da yer alıyor. Chapman’ın hikayesi daha önce Jared Leto’nun rol aldığı 2005 yapımı Chapter 27 filminde beyazperdeye aktarılmıştı. 

Cinayetli belgesel dizilerini genelde Netflix’ten bekleriz. Apple TV+, şu sıra adından söz ettirecek yapımlarla vites artırmış gibi duruyor. John Lennon’ınn cinayetini tadımız kaçarak izleyeceğiz.